2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekEldőlt: nem lesz börtön Komlón

Eldőlt: nem lesz börtön Komlón

Komló – A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) kedden jelentette be a hírt.

Ahogy azt az Átlátszó nyomán 2021 tavaszán megírtuk, hiába ígérték éveken át, nem valószínű, hogy megépülnek azok a börtönök, amelyeket még 2016-ban jelentett be a kormány, miután a strasbourgi bíróság 2015-ben a börtönzsúfoltság enyhítésére kötelezte a magyar államot. A meglévő büntetés-végrehajtási intézetek átépítésével ugyanis egyelőre lezárult a férőhelybővítési program.

Akkor Polics József polgármester azt nyilatkozta a lapnak, hogy hivatalos, egyértelmű tájékoztatást egyelőre nem kaptak arra vonatkozólag, megépül-e a börtön vagy sem. Most viszont biztossá vált, hogy erre nem kerül sor. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) ugyanis kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a korábban bejelentett tervekkel ellentétben Békésen, Hevesen, Komádiban és Komlón nem épül börtön.

Körtvélyesben épült volna fel a börtön. A területet most visszakapja a város.

A BvOP az érintett önkormányzatokat levélben értesítette az építkezések meghiúsulásáról, „támogatva egyúttal, hogy a területek visszakerüljenek az önkormányzatok tulajdonába”. A döntések okát azonban nem árulták el.

Mindez annak fényében is érdekes, hogy épp a napokban derült ki: soha ennyi embert nem tartottak még fogva Magyarországon, mint most. Több mint 19 ezer ember ül rács mögött, a telítettség pedig (1-2 intézménytől eltekintve) mindenhol 100 százalékos vagy annál is nagyobb.

Via: hvg.hu

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más