11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRLehetőségek a nemzetközi értékesítésre

Lehetőségek a nemzetközi értékesítésre

Cikkünkben utánajártunk annak, hogy milyen lehetőségek vannak a nemzetközi értékesítésre, bemutatunk felhőalapú webáruházat, népszerű online piacteret és egy közösségi finanszírozási platformot is. 

 

Népszerű felhőalapú webshop a Shopify, giga online piactér az Etsy és népszerű közösségi finanszírozási platform például a Patreon. Mindhárom esetet megvizsgáljuk az alábbiakban adójogi szempontból is. Azt fontos megemlíteni, hogy számla kiállítására minden esetben szükség van, a legjobb, ha e-számlázó rendszert használunk, mint amilyen a Billingo online számlázó program.

 

Etsy – piacozás az online térben

 

Az emberek szeretnek alkotni és termelni, valamint vásárolni kézművesektől és kistermelőktől. Az e-kereskedelem megkönnyíti ezeknek a termékeknek az értékesítését. Nem véletlen, hogy az online piactereken óriási bőség uralkodik. Amennyiben a kézműves nemzetközi értékesítésben is gondolkodik, érdemes kipróbálnia az Etsy felületét.

 

Az Etsy-n való értékesítéshez vállalkozói adószámra lesz szükség, valamint közösségi adószámra és banki adatokra. Ha a költségeket tekintjük egy termék feltöltési ára 0,2 USD, a rendszer pedig minden eladás után levon 6%-ot. Mindemellett kalkulálni kell a devizaátváltási illetékkel, amely 2,5%. A fizetések feldolgozási illetéke 4% eladásonként, +0,3 euró. Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy az innen származó bevétel áfakötelesnek számít, szóval ha nincs EU-s adószáma az értékesítőnek, akkor további 27%-ot le kell vonni.

 

Shopify, a felhőalapú webáruház

 

A Shopify felületén rendkívül egyszerűen, csupán néhány kattintással össze lehet rakni egy webáruházat, ahol értékesíteni lehet saját termékeket. Természetesen, ehhez kelleni fog egy vállalkozás, amely lehet egyéni vállalkozó katával, ha csak magánszemélyek számára történik az értékesítés. 

 

Amennyiben cégek számára is történik értékesítés, akkor egyéni vállalkozóként érdemes az átalányadózást választani. Hosszú távon természetesen jobban megéri a Bt. vagy a Kft. Természetesen szükség lesz egy megbízható online számlázó programra is, amely összeköthető a Shopify felületével.

 

Pénzkereseti lehetőség a közösségi finanszírozás

 

A közösségi finanszírozásnak köszönhetően többek közt tőkét lehet gyűjteni a vállalkozás indításához. Kiváló felület erre a Patreon. Több fajtája van a közösségi finanszírozásnak, például lehet adakozni ellenszolgáltatás nélkül, lehet hitelezni, részvényt vásárolni. Továbbá arra is van lehetőség, hogy jutalmat fizessünk valamiért, amit a későbbiekben az előállítótól kapunk meg.

 

A felületre kerülnek tartalmak, amelyekért fizet a felhasználó a tartalom előállítójának. Bármelyik felületre esik is a választás, az ÁSZF-et alaposan át kell tanulmányozni, hiszen a tartalma alapján lehet eldönteni, hogy milyen adókötelezettséget kell figyelembe venni, például vannak olyan felületek, amelyek esetében feltétel a külföldön bejegyzett cég.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más