19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRKíméletes penészmentesítés otthonunkban

Kíméletes penészmentesítés otthonunkban

Az otthonunk levegőjében elszaporodott penészgombák okozta allergiás és asztmás megbetegedések száma magas. A penész nemcsak az épületek állagrombolásában játszik szerepet, hanem egészségünkre is nagyon ártalmas.

Van azonban lehetőségünk megszabadulni a már meglévő penésztől, és a későbbiekben pedig azok kialakulását is megelőzhetjük. Az otthonunk levegőjét károsító gombák eltávolításának kíméletes módszereit szeretnénk bemutatni.

Vizes falak okozta veszélyek

A vizesedő falak jó táptalajt nyújtanak a gombák kialakulásához. Ehhez hozzájárulhat a sötét és hűvös helyiség, így elsősorban a pincékben találunk penészes felületeket. Persze a magas páratartalommal rendelkező helyiségekben is könnyen gombatelepek alakulnak ki, melyek spóráikat a levegőbe szórva károsan hatnak szervezetünkre. 

A páramentesítés megoldást nyújt a vizes falak problémájára. Az Airfresh többféle páramentesítő készüléket kínál, melyek mindegyike modern technológiával készült, egyszerűen használható berendezés. Mielőtt azonban bármely készülék beüzemelésre kerülne, a már meglévő penészes felületeket gondosan le kell kezelnünk, el kell távolítani a gombát a falakról.

A penész eltávolítása

Sokan úgy gondolják, hogy a vegyszeres kezelés elegendő lehet a penész eltávolítására. A praktikus spray formájában kapható vegyi anyagokkal befújt falak azonban veszélyt hordoznak magukban, hiszen a penészgombára spriccelt folyadék miatt a spórák a levegőbe kerülve egészségkárosító hatásúak lehetnek. Ráadásul a megoldás csak ideig-óráig lesz hatékony.

Amennyiben úgy döntünk, hogy a penészt eltávolítjuk, kérjük szakember segítségét. Az elfedés vagy ideiglenes eltávolítás ugyanis nem hoz végleges eredményt. Emellett pedig használjunk páramentesítő készüléket, mely az ideális páratartalom beállítását automatikusan elvégzi otthonunkban.

Páramentesítő készülék használata

A páramentesítő készülék tökéletesen beállítja a helyiség páratartalmát az optimális 45 és 65%-os érték közé. A kompakt, könnyen mozgatható változat választásakor egyszerűen helyezhetjük át a berendezést egyik helyiségből a másikba, vagy a szoba más sarkába. A legmodernebb készülékek már távolról is beállíthatóak WIFI kapcsolat segítségével, így akár az irodában ülve is irányíthatjuk az otthoni berendezésünk működését. A megfelelő karbantartással és odafigyeléssel a páramentesítő készülék hosszú ideig segítheti otthonunk egészséges levegőjének megtartását.

Amennyiben a tökéletes védelemre vágyunk, szerezzünk be a páramentesítő mellé egy ionizátort is. A légtisztító készülék a levegőben található legkisebb szennyeződést is képes eltávolítani. A nagy teljesítményű, elektromos vezérlésű ionizátorok többszintű szűrési technológiával küzdik le a mikroszemcséket, a port és a kellemetlen szagokat a helyiségben. UV fény segítségével a baktériumokat, vírusokat és a penészgomba spóráit is megsemmisítik a levegőben.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más