12.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapPRIzgalmas rum a Fülöp-szigetekről

Izgalmas rum a Fülöp-szigetekről

Gondoltuk volna, hogy a Fülöp-szigetek területéhez is erősen kapcsolható rum sikertörténet? Márpedig mindez olyannyira így van, hogy az egyik legkülönlegesebb rum remekmű köthető az egyébként festői szépségű tájhoz. Nem is lehetett kérdés, hogy cikket kreálunk a csodás rum sajátosságairól és történetéről.

Milyen történelmi vonatkozása lehet egy rumnak a Fülöp-szigetekről?

Kapásból értelmet nyer a dolog, ha megemlítjük, hogy a szóban forgó ital a Fülöp-szigetek legnagyobb harcosáról, Isio Magbuelasról kapta a nevét. Így nem is a véletlen műve, hogy a csodás nedűt a szabadság ízével szokták egyenértékűvé tenni.

Már csak emiatt is izgalmas felfedezés lehet mondjuk az iDrinks webáruház rum kínálatában felkutatni. Némiképp tisztelegve a Fülöp-szigetek helyi szabadságharcainak Petőfijeként beillő Isio Magbuelas előtt.

Aki előbb sámánként és gyógyítóként tevékenykedett, majd belső indíttatástól vezérelve bekapcsolódott a helyiek szabadságharcába. Odáig jutva, hogy a filippínó farmerek koronázatlan királyaként felszabadította Negros szigetét a spanyolok uralma alól. Egy forradalmi vezető a Fülöp-szigeteken, akihez egy rum is kapcsolódik tehát.

Miként válhatott a Don Papa valóságos sikerré?

Minden ott kezdődött, amikor Stephen Carroll, a Remy Cointreau korábbi vezérigazgatója a környékre utazott. Egész pontosan a Fülöp-szigetek cukornád fellegvárát látogatta meg. Valósággal lenyűgözte az a csodálatos világ, amit tapasztalt.

Kisvártatva meg is született benne az egészen komoly elhatározás. Eltökélte, hogy bizony ezen a földön kell csinálni egy világverő, filippínó rumot. Tehát ide köthető a Don Papa létrejötte és szárba szökkenése.

Amivel kapcsolatban egészen különleges húrokat sikerült megpendíteni. Hisz a Don Papa az egyedi karamellás-vaníliás aromakaraktere miatt sokkal édesebb a kategória többi italánál. Ami fogyasztói szemszögből egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Pláne, ha hozzátesszük, hogy a Fülöp-szigetek a világ harmadik legnagyobb rumpiacává nőtte ki magát.

Miért jó megkóstolgatni a Don Papa rumokat?

A 40%-os Don Papa ital még a rumkedvelők részéről is egyedi élményt jelent. Mindenekelőtt amiatt, hogy a világ legjobb minőségű cukornádjából készül. Az sem elhanyagolható tény, hogy hét évig szunnyad amerikai tölgyfa hordókban.

Már az illatolása közben is azt érezhetjük, hogy a csodás nedű hamisítatlan mediterrán álomba ringat bennünket. Majd pedig egyenesen elvarázsol a csodálatos karamellás-vaníliás aromák által.

Mesésen szép, világos borostyán színnel és egy csipetnyi fűszeres narancsossággal társítva. Mindez nemcsak önmagában kortyolgatva, hanem koktélok alapanyagaként egyaránt elsöprő élményt jelent. Most, hogy csak írunk róla, már ebben a pillanatban is szíves örömest kortyolnánk belőle.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más