25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRÁlláskeresési tippek a fizikai munka világában

Álláskeresési tippek a fizikai munka világában

Napjainkban a megfelelő állás megtalálása nem egyszerű feladat. Körültekintőnek kell lenni a munkalehetőség kiválasztása és a jelentkezés során egyaránt. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítséget nyújtanak.

A hivatkozáson kereshet veszprémi könnyű fizikai munkát, amely kielégítheti igényeit. A jelentkezés során pedig érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat, hogy megfelelő legyen az önéletrajz, és jól sikerüljön az interjú.

A szakmai tapasztalatok és az elért eredmények összegzése

Fizikai munka esetében is fontos a szakmai tapasztalatok és az elért eredmények összegzése. Ez nemcsak az önéletrajz miatt lényeges, szóban, az állásinterjú során is össze kell tudni foglalni. Szóval, ha a HR-es megkérdezi, hogy a korábbi munkahelyen mi volt a jelentkező munkája, akkor ne az legyen a válasz, hogy a feladatok elvégzése. 

Részletesen el kell tudni mondani, hogy pontosan milyen feladatok elvégzésére került sor, és azok milyen felelősséggel jártak. Mindez elengedhetetlen a jó önéletrajz elkészítéséhez és a sikeres állásinterjúhoz.

A név és az elérhetőség feltüntetésével kell kezdeni

Az önéletrajz elkészítése során is oda kell figyelni néhány fontos dologra. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a lap tetejére felírják, hogy önéletrajz, erre nincs szükség. A név és az elérhetőség feltüntetésével kell kezdeni. 

Szerepelnie kell a mobilszámnak, az e-mail címnek és a lakcímnek. Az e-mail esetében fontos, hogy ne szerepeljen vicces előtag, mert komolytalannak tűnik. Ha csak ilyen van, akkor érdemes újat regisztrálni. 

A lakcím esetében pedig nem kell megadni a pontos címet, csak a település nevét. Egyéb személyes adat megadására nincs szükség, szóval nem kell szerepeltetni a születési dátumot, a családi állapotot, hiszen ezek az információk nem tartoznak a HR-esre.

Munkatapasztalat, végzettség, nyelvtudás, jogosítvány, érdeklődés

Az elérhetőség feltüntetését követően a munkatapasztalatokat is szerepeltetni kell. Ahogy korábban már említettük, részletezni kell, hogy milyen feladatok elvégzésére került sort, és azok milyen felelősséggel jártak. A kapcsolódó eredményeket is fel lehet tüntetni. 

Ezt követően kell sort keríteni a végzettségekre. Itt nem kell szerepeltetni az általános iskolát, csak akkor, ha ennél nincs magasabb végzettség. Azonban mindenképpen szerepelnie kell a közép- és a szakiskoláknak, valamint a felsőfokú végzettségeknek, a tréningeknek és a tanfolyamoknak is. 

A nyelvtudást is fel kell tüntetni, akkor is, ha csak alapszintű, hiszen számos pozíció esetében ez is előnyt jelent. Továbbá jelezni kell az önéletrajzban a jogosítvány meglétét is, illetve azt is, hogy pontosan milyen jármű vezetésére jogosít. Végül pedig az érdeklődési kör feltüntetésére kell sort keríteni. Itt szerepelhet többek között a sporttevékenység, hiszen például a maratonfutás arra utal, hogy a jelentkező kitartó abban, amit csinál.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más