25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRA tartálymosó fej kiválasztása

A tartálymosó fej kiválasztása

Ebben a cikkben a tartálymosó fej kiválasztásáról fogunk írni. Megnézzük, hogy mire kell figyelni a döntés meghozatala előtt, hogy mi alapján kell kiválasszuk a megfelelő CIP fejet. 

Mi is az a tartálymosó fej?

Fontos, hogy a szivattyúk esetén nem elég, ha a táblájáról leolvassuk a Q (maximális szállítási teljesítmény) és a H (emelőmagasság) értékeket. Mindenképp az üzemi adatokat kell vizsgáljuk, hogy pontos képet kapjunk a szivattyú teljesítményéről és képességeiről.

A tartálymosó fejekhez egyébként centrifugális szivattyúra van szükségünk. Ezeket valószínűleg vissza kell by-passolni, mert a hidraulikus teljesítményének csak kis részét igényli 1-2 tartálymosó fej kiszolgálása.

A fúvókákon belül van egy csoport, a tartálymosó fejeké. Ezek segítségével tudják a tartályokat, IBC-ket, ballonokat és kannákat kimosni, megtisztítani. Ha ilyenre van szükségünk, érdemes megnéznünk a Monojet tartálymosáshoz készült fejeit.

Ezek a tartálymosó fúvókák (CIP fejek) két csoportra bonthatóak. Vannak a fix és a forgó kialakításúak. Előbbieket öblítéshez és áztató mosáshoz használják, utóbbit impakt mosáshoz, melynél már fontos a felületi sugárerő.

Ne csak a fejre koncentráljunk!

Ha csak a fejre koncentrálunk, annál nagyobb hibát el sem követhetnénk. Kiválaszthatjuk mi a leghatékonyabb, a feladatot legjobban ellátni képes tartálymosó fejet, ha közben nincs meg hozzá a megfelelő szivattyú.

Ha nulláról építkezünk, akkor az az optimális megközelítés, hogy először megvizsgáljuk a tartályok méretét, adottságait, a szennyeződést. Ha ez megvan, máris tudni fogjuk, hogy milyen szivattyúra és milyen típusú tartálymosó fejre van szükségünk.

Sajnos a gyakorlatban ez nem mindig teljesül, és meg kell fordítanunk a folyamatot. Ha már eleve adott egy szivattyú például, amit nem szeretnénk lecserélni, akkor a körülményekhez kell alkalmazkodnunk. Az adottságokhoz kell megtalálni a legkiválóbb mosófejet.

A tartálymosó fej kiválasztása

Egy kiválasztás során több dologra is oda kell figyelnünk. Nézzük meg, hogy mely kérdések elmaradhatatlanok ilyenkor.

  • Milyen méretekkel (átmérővel, magassággal) rendelkezik a mosandó tartály?
  • Keverőszár van-e benne vagy bármi egyéb, ami leárnyékolhat egyes felületeket?
  • Van-e kialakított csonk a mosófej behelyezéséhez, vagy ki kell alakítanunk?
  • Milyen szennyeződéstől kell megszabadítanunk a tartályokat?
  • Mennyire van feltapadva és mi oldja le a szennyeződéseket?
  • Meglévő szivattyúval dolgozunk, vagy a legmegfelelőbbet vásároljuk meg?
  • Ha meglévővel dolgozunk, akkor kelleni fog a jelleggörbéje, az üzemi értékek ellenőrzése.

Hogy a legmegfelelőbb tartálymosó fej kerüljön kiválasztásra, ezekre az adatokra szükségünk lesz. Ezek nélkül nem tudnánk pontosan meghatározni a legmegfelelőbb típust.

Nemcsak a típusról kell döntenünk, de arról is, hogy a mosási feladat ellátásához szükséges-e több fej alkalmazása. És ezek között kell-e legyen forgó, vagy elég csak a fix fejegység.

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más