23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapPRA dekupázsolás a gyerekekkel tuti siker a nyári szünetben

A dekupázsolás a gyerekekkel tuti siker a nyári szünetben

A gyerkőcöd a nyári szünet alatt állandóan unatkozik, és nem tudod, mivel dobhatnád fel a hétköznapjait? Szuper ötlet lehet például a közös főzés, a kertészkedés, az olvasás, a puzzle vagy a mi nagy kedvencünk, a dekupázsolás.

Ez a tevékenység az egész picike korosztálytól a kamaszkorig megfelelő foglalatosságot jelenthet, ráadásul szakadó esőben vagy kánikulában, a szobában hűsölve is jó ötlet. Nem kell hozzá más, mint egy díszítendő tárgy, szalvéta, dekupázs-, rizs- vagy újságpapír, néhány ecset, némi türelem és alkotási kedv, illetve a Birdo Shopnál is kapható dekupázs ragasztó.

Megfontolandó tanácsok, mielőtt belevágtok a dekupázsolásba

Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy ha natúr felületre dekupázsoltok, akkor az mindenképpen legyen tiszta, zsír- és pormentes. Abban az esetben pedig, ha egy festett tárgyat készültök díszíteni, akkor a festés legyen teljesen száraz.

Mindemellett az is fontos még, hogy ha többrétegű szalvétával dolgoztok, akkor csak a legfelső réteget használjátok. Persze, hogy ha erőteljesebb képet szeretnétek, akkor jöhet több réteg is.

Néhány szó a dekupázsolás folyamatáról

Elsőként válasszátok ki a mintát, és mérjétek oda a dekupázsolni kívánt felülethez! Amennyiben túl nagynak ítélitek meg, mindenképpen méretre kell igazítani. Aztán vékonyan kenjétek le a kép hátulját, vagy magát a tárgyat a Birdo Shoptól vásárolt La Pajarita dekupázs ragasztóval, majd simítsátok rá a felületre! 

Hogy ne kerüljenek a képre ráncok, érdemes először a közepét rögzíteni, majd középről kifelé haladva dolgozni. Bár azt hozzá kell tenni, hogy van, aki szereti a ráncosabb, rusztikusabbnak ható felületet. Ha te is közéjük tartozol, akkor egy-két ránc nem a világ vége.

Most, hogy megvan a kép helye, következhet a tetejének dekupázs ragasztóval történő bevonása! Fontos, hogy ezt nagyon-nagyon óvatosan, egy puha, nem karcoló ecsettel hajtsátok végre.

Végül már csak annyi dolgotok maradt, hogy megvárjátok, amíg megszárad. Persze, hogy ha szükséges, akkor le is lakkozhatjátok a tárgyat, hogy egységes legyen.

Befejezés

A gyerekekkel történő dekupázsolás tuti siker lesz majd, hiszen nem csak a figyelmüket tudod vele lekötni a nyári szünetben, hanem némi sikerélményben is részesítheted őket, ami elengedhetetlen az egészséges fejlődésükhöz. Megmelengeti a lelküket, hogy szabadjára engedhetik a kreativitásukat, és alkothatnak, létrehozhatnak valami újat. 

Szeretnél egy esélyt adni a dekupázsolásnak, de még mindig bizonytalan vagy valamiben? Fordulj nyugodtan a kérdéseiddel a Birdo Shop szakértő csapatához, akik ellátnak majd a szükséges információkkal a technikát és a termékük használatát illetően! Sőt, hogy ha szeretnéd, akkor biztosan adnak majd pár hasznos tanácsot is.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más