23.7 C
Komló
2024. július 16.
spot_img
KezdőlapHírekKomlói lett az ország egyik legerősebb tűzoltója

Komlói lett az ország egyik legerősebb tűzoltója

Komló – Múlt pénteken, június 21-én tartották Szombathelyen a „TFA-FCC HUNGARY nemzetközi tűzoltóversenyt, ahol Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy ( a kép jobb oldalán) dobogós, harmadik helyezést ért el a II. korcsoportban.

Nem ismertek akadályt azok a versenyzők, akik megmérették erejüket, ügyességüket pénteken a „TFA-FCC HUNGARY Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen. A szombathelyi Fő téren összeállított versenypályán Szlovákiából, Horvátországból és Ausztriából érkezett lánglovagok is versenyeztek, hazánkból pedig a fővárosból és valamennyi megyéből jöttek tűzoltók.

Az idei évben a versenyzőknek az erejüket egy pályára kellett csak összpontosítaniuk, de a gyorsaság ezúttal is döntő fontosságú volt. A hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók teljes védőfelszerelésben, a hátukon légzőkészüléket cipelve, vállukon egy tizenkilenc kilogrammos tömlővel futottak fel egy tizenkét méter magas állványra. A magasba feljutva egy tekercstömlőt kellett felhúzniuk, azt azután a kihelyezett kalodába helyezték, csak ezt követően futhattak le az emelvényről. A feladat egy gerendadarab kalapácsolásával folytatódott, majd úgynevezett „C” sugárral lőttek célba. Talán a legnehezebb feladat a pálya végén várta őket, mert ott egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett célba húzniuk. Az időmérés csak ezt követően fejeződhetett be.

Az eredményhirdetésen Ördög István tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke és dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója méltatta a tűzoltók sportteljesítményét.

A II. korcsoport harmadik helyezettje idén Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok lett!

/forrás, címlapkép: Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más