6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapMinden másTámadnak a poloskák!

Támadnak a poloskák!

Hangosan zizegnek, bejönnek a lakásba, idegesítőek, büdösek, és mindenhol ott vannak.

 

Az ázsiai márványospoloska és a vándorpoloskák az utóbbi években vetették meg ízeltlábaikat hazánkban. Az invaziv faj a globális kereskedelem által került Európába.

Rossz hír, de a kis rohadékok nagyon is jól érzik magukat nálunk, megfelelő számukra a klíma és természetes ellenségeik sincsenek.

Azon felül, hogy csapatokba verődve dzsasztáznak a házfalakon, vagy részegek módjára pattognak faltól falig a lakásban, mint valami elcseszett flipper golyók, még komoly károkat is okoznak a mezőgazdaságban világszerte. Megdézsmálják a zöldségeket, gyümölcsöket. (Pontosabban a növények nedveit szívják, és a petéiket is növények leveleire helyezik el.)

A hideg idő közeledtével pedig még az ágyadból is megpróbálnak kitúrni. Több módja is van a lakásban való védekezésnek, például jó szolgálatot tehet egy szúnyogháló.  Viszont, ha már bent vannak a szobában, esetleg meg lehet próbálni őket kedvesen kitessékelni, vigyázva, hogy ne ijesszük meg őket, ugyanis ekkor bűzös váladékot eregetnek. Ajánlott a procedúrához gumikesztyűt húzni.

 

Barna, csíkos vagy épp zöld – csípik a terepszínű ruhákat. Fotó: abatox.hu

 

Ha a barátságos módszert kevésbé preferálod, vagy úgy jársz mint ezen sorok szerzője, hogy a 12. kidobott darab után még mindig feltűnik egy szédült, falon csattogó egyed, akkor jöhet a titkos fegyver: a porszívó. Csak beröffented a masinát és vérgőzös tekintettel felszívod az anyaszomorítókat. Nem kell aggódni, a tapasztalataim alapján a porzsákból már nem tudnak elmenekülni.

Persze lehet, hogy egy-egy kiképzett, veterán példány elbújik majd valamelyik „valamirejóleszdesosemhasználod” tárgy mögé, a végső győzelem akkor is a tied.  A lakás ugyanis egyáltalán nem a megfelelő közeg a számára, elszaporodni nem fog, maximum megpróbál áttelelni. De mivel a szobahőmérsékleten nem fog lelassulni az szervezete, így növényi nedvek hiányában hamar ki fog száradni. Game over.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más