2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapMinden másSaját fagyija és keksze lett a Pécsi Tudományegyetemnek

Saját fagyija és keksze lett a Pécsi Tudományegyetemnek

Pécs – A két édesség a mai Pont ott Partin debütál.

Július 26-án mutatják be a Pécsi Tudományegyetem saját kekszét és fagylaltját, melyeket az egyetem Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztett ki.

“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt -az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondta Győrffy Zoltán a PTE kapcsolati igazgatója.

A Pécsi Tudományegyetem saját keksze. /fotó: PTE/

Az édességek fejlesztésénél szempont volt a könnyű szállíthatóság, az eltarthatóság, és az is, hogy gluténmentes legyen, hogy minél többen megkóstolhassák.

A végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.

Akik szeretnék ingyen megkóstolni akár a fagyit, akár a kekszet, a szerdai Pont Ott Partin lesz rá lehetőségük. Ehhez csak ki kell tölteniük egy az Irány a PTE applikáción található kérdőívet , majd az erről kapott visszajelzést meg kell mutatniuk a Frey Cukrászda standjánál.

A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető.

/forrás, címlapkép: PTE/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más