28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapKistérségi hírek160 beavatkozásra volt szükség Baranyában a múlt heti jégeső miatt

160 beavatkozásra volt szükség Baranyában a múlt heti jégeső miatt

A péntek esti jégesővel járó heves vihar jelentős károkat okozott Baranyában, a megye tűzoltóinak közel százhatvan alkalommal kellett beavatkozniuk. Emellett útra, kerítésre, házra dőlt fák, leszakadt vezetékek és faágak miatt is riasztották a megyei egységeket – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

A jégeső Kákicson, Marócsán és Csányoszrón okozta a legnagyobb kárt, Csányoszrón egy családi ház teteje olyan súlyosan károsodott, hogy lakhatatlanná vált. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyzet kezelésére péntek este operatív törzset hozott létre annak érdekében, hogy a kárelhárítási feladatok mielőbb elkezdődhessenek.

fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság

A baranyai hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyéből is érkeztek hivatásos egységek, hogy segítsenek a munkálatokban.

fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság

Az irányítást július 22. szombattól a sellyei katasztrófavédelmi őrsön létrehozott helyszíni operatív törzs végezte. A beavatkozási munkálatokat legtöbb esetben a jég által szétvert tetőcserepek bontása és a tetők fóliázása jelentette. A legtöbb feladattal szombaton birkózott meg az 57 hivatásos beavatkozó tűzoltó, az operatív törzsben résztvevő 22 fő hivatásos állományú személy, valamint az 57 önkéntes.

fotó: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság

A kadarkúti önkormányzati tűzoltóság, a Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat Önkéntes Mentőszervezete, a Szentlőrinc ÖTE, az Ófalu ÖTE, a Baranya Speciális Mentők Mentőszervezet, a Pécs ÖTE, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Sellye ÖTE, a Határszél ÖTE, valamint civilek szabadidejüket és energiájukat nem kímélve siettek a lakosság segítségére.

/forrás, címlapkép: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más