Minden más

Lehűléssel és esővel jön a hétvége

Időjárás – Már most péntek reggel érezhető, hogy az elmúlt napokhoz képest jóval frissebb, hűvösebb az idő.

Az OMSZ előrejelzése szerint borús, esős idő várható a következő napokban, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula nem tér vissza, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok körül alakulnak a hétvégén.

Pénteken kezdetben a legtöbb helyen derült, lesz az ég, csak néhol takarhatják felhők a napot. Majd délután előbb keleten, később az ország más részein egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás. Baranyában zivatarok kialakulása miatt elsőfokú, felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben.  A meteorológiai szolgálat térképe szerint környékünkön is esni fog délután.

Péntek délután /forrás: OMSZ/

Estétől a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz, napközben 28-33 fokig melegszik a levegő, felénk 30 fok várható.

Szombaton országszerte várható zápor, zivatar. A keleti tájak kivételével a nap bármely szakában többször is eshet. Nyugaton tartós eső is valószínű, jelentős mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl nyugati részén erős, zivatar környezetében viharos lesz a szél. Hajnalban 15-21, a délutáni órákban 23-33 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz hűvösebb.

Vasárnap is többfelé várhatók záporok, zivatarok. Legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ott több lehet a napsütés. A szél sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lehet. A minimumhőmérséklet 16 és 22 fok között

/forrás: OMSZ/
/címlapkép: pixabay.com/

Hirdetés