2022. augusztus 20.
KezdőlapHírekElbontják az engedély nélküli játszótereket Komlón

Elbontják az engedély nélküli játszótereket Komlón

Komló – Rongálás miatt sérült meg egy kislány az egyik szilvási játszótéren a közelmúltban. Ennek kapcsán kerestük fel az illetékes Városgondokságot a komlói játszóterekkel kapcsolatban. 

Olvasónk jelezte, hogy a közelmúltban Szilvásban, a Vértanúk utcában (a barna tízemeletes előtt) leszakadt egy hinta. A rajta ülő kislány leesett és megsérült (felrepedt a szája és beütötte a fejét). Az esetet többen látták.

Ennek kapcsán kerestük fel a Városgondnokságot, hogy megtudjuk:
– jelezte-e valaki a Városgondnokságnak az esetet/problémát, és ha igen, milyen lépések történtek;
– történt-e korábban hasonló baleset, ha igen mikor és hol;
– ha ilyen baleset történik, kinek és hol kell jelezni;
– jár-e kártérítés annak, aki hasonló balesetet szenved az önkormányzat által fenntartott játszótereken;
– hány játszótere van a városnak, ebből mennyi a felújított és mennyi a régi;
– megközelítőleg mekkora összegre lenne szükség az elavult játszóterek felújítására;
– milyen gyakran tartják karban őket;
– évente mennyit költenek erre, illetve mit takar a karbantartás (milyen munkálatokat végeznek a játékokon pl.: festés stb.)?

Bareith Péter intézményvezető a következő válaszokat küldte lapunknak:

“A Vértanúk utcai játszótérrel kapcsolatban lakossági bejelentés érkezett Intézményünkhöz, a bejelentő csupán annyit közölt, hogy úgy tudja, hogy valaki megsérült. A bejelentést követően a helyszínen megállapítottuk, hogy rongálás történt, a megfelelően rögzített hinta önzáró tartó csavarját ismeretlen(ek) lazították ki. A bejelentést követően a hintát helyreállítottuk.

Korábbi hasonló esetről tudomásunk nincs.

Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 221/2005. (XII.8.) sz. határozata alapján mindazon kártérítési ügyeket, amely Komló Város Önkormányzata és intézményei ellen indul, elsősorban peres úton kell lefolytatni, és az önkormányzat viseli a bíróság jogerős döntésével megítélt kártérítési összeget és költségeket.

A városnak összesen 47 db játszótere van (melyből 19 db rési típusú), játszótereink a működéshez szükséges minősítéssel és engedéllyel rendelkeznek. Amelyek a szükséges engedélyt nem kapták meg, azok felszámolása folyamatos.

A játszóterek vizuális ellenőrzését napi szinten végezzük, operatív ellenőrzést pedig három havonta. Az ellenőrzések során megállapított hiányosságokat javítjuk.

2.250.000 Ft éves költségvetéssel rendelkezünk a játszóterek karbantartására. A karbantartások során elvégezzük a játszóeszközök festését, a fa játszótéri elemek korhadt részeinek cseréjét, továbbá a hiányzó és törött játszóeszközök pótlását, rendszeresen ellenőrizzük a csavarok feszességét és gondoskodunk az után húzásukról.”

 

Nyitókép: Játszótér a Vértanúk utcában. A szerző felvétele

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más