17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapMinden másBaranyában Komlón van a legtöbb patkány

Baranyában Komlón van a legtöbb patkány

Komló – Elkészült az ország első patkány és egértérképe. A felmérés szerint nincs olyan vidéke hazánknak, ahol ne lennének jelen a patkányok és az egerek, de az egyes megyék és települések között jelentősek a különbségek.

A térképeket egy kérdőív alapján készítették, melyet a Sokk a rovar? nevű Facebook oldalon lehetett kitölteni. A nem reprezentatív felmérésben négyezren vettek részt, és a válaszok alapján lakosságarányosan a legkevesebb patkánnyal a dunántúli megyékben, a legtöbbel pedig Békésben és Borsodban találkozhatunk.

A „házi” patkányversenyt viszont megnyertük, ugyanis Baranyában Komlón található a legtöbb patkány, és egér a felmérés szerint. Nem is kevéssel, mindkét rágcsálót tekintve több mint kétszeres az észlelések közti különbség a megyeszékhelyhez képest.

forrás: Sokk a rovar?

Országosan Sárbogárd, Gyomaendrőd és Kisújszállás végzett az első három helyen lakosságarányos patkány és egérészlelések tekintetében, csak más sorrendben. A települések toplistája, és bővebb információk ide kattintva találhatók.

A térképen nem szerepelnek a budapesti adatok, mivel a lakossági bejelentésekről a Fővárosi Önkormányzat folyamatosan gyűjti az információkat, így ezekkel a kérdőíves kutatás számai nem összevethetőek.

/címlapkép: unsplash.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más