Kistérségi hírek

Ötvenezres bírság – a polgármester hívta rá a rendőröket a szabályszegőkre

Kisvaszar – Mélyszegénységben élő roma család tagjai kaptak 50 ezer forintos bírságokat, miután kimentek a házuk elé, megsértve ezzel a karantént. A rendőröket a polgármester hívta ki, állítása szerint a sokadik alkalom után. A család viszont úgy véli, bosszúról van szó.

Hadházy Ákos parlamenti képviselő tett közzé Facebook oldalán egy ügyet, amely a Komlóhoz közeli Kisvaszaron történt.

A leírás – és a csatolt jegyzőkönyv szerint – a település polgármestere, Kovács Mónika hívta ki a rendőrséget egy helyi családra, amikor azt látta, hogy az elrendelt karantén ellenére a család egyes tagjai a ház előtt, egy autó körül állnak, megszegve ezzel a járványügyi megfigyelés szabályait. Az eset tavaly novemberben történt, a polgármester képeket is készített bizonyítékul. A polgármester szerint nem ez volt az első alkalom, többször is jelezték neki a faluban, hogy a családtagok elhagyják a lakóhelyüket, ezért értesítette a hatóságokat.

A rendőrök kimentek a helyszínre, majd eljárást indítottak, amelynek eredményeként személyenként ötvenezer forintos bírságot róttak ki.

A család szerint bosszúról van szó

A család azonban úgy véli, mindez azért történt, mert felemelték a szavukat a faluban zajlott felzárkóztatási projekttel kapcsolatban, amelynek során pénzek tűnhettek el. Mint mondják, aznap, amikor a rendőrség a házuknál járt, még nem is tudtak róla, hogy karanténba kell vonulniuk, állításuk szerint csak később kapták meg az erről szóló papírokat.

Hadházy azt írta, ennél aljasabb „járványügyi intézkedésről” még nem hallott, és a feltételezett csalás részleteiről hamarosan be fog számolni. “Nagyon csúnya és szomorú történet és sajnos egyáltalán nem egyedi” – fogalmazott a képviselő.

Szólj hozzá!

Hirdetés