Hírek

A HegyhátMédia nyerte a sajtópályázatot, két évig adhatja ki a városi lapot

Komló –A Hegyhátmédia Kft. üzemeltetheti májustól a város honlapját, és adhatja ki az önkormányzati lapot.

Lezárult a város honlapjának üzemeltetésére, és az önkormányzati újság kiadására kiírt pályázat. A négy pályázó közül mindkét esetben a HegyhátMédia adta be a legalacsonyabb ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy május elsejétől a cég üzemeltetheti a város weboldalát, és adhatja ki az önkormányzati újságot.

A városi honlapra 4 éves, a sajtóra 2 éves megbízást kaptak. Előbbire évente bruttó 2.540.000 forintot, utóbbira a 2022-es évben bruttó 5.862.320 forintot költ az önkormányzat.

Számítani lehetett a végeredményre

A komlo.hu-t már eddig is a cég működtette, és az önkormányzati lapot is ők adták ki, egészen addig, amíg tavaly hosszú huzavona után a Baranya Televízió Kft. meg nem kapta ezt a feladatot. Az általuk szerkesztett Komlói Napló két hetente, tavaly óta összesen 12 számban jelent meg. Május elsejétől valószínűleg ismét Jó Szerencsét néven fog megjelenni a hivatalos városi lap.

Marketing feladatokra is szerződött a város

A Nagyrét utcai beruházás marketing feladatainak ellátására 1.380.000,- Ft + ÁFA összegben kötött szerződést az önkormányzat a céggel.

Több nagy projektnél – mint a nagyjából másfél milliárd forint összköltségű Bétai elkerülő út megvalósításánál, a Kaptár programnál és a Kisbattyáni út felújításánál – még nem zárultak le a marketing feladatokra kiirt beszerzési eljárások, de nem lenne meglepő, ha ezeket is esetleg a HegyhátMédia vinné el.

Felmerült, hogy megszüntetik a nyomtatott verziót

Szóba került a nyomtatott lap megszüntetése. Kezdetben minden képviselő támogatta a döntést, majd a Fidesz frakció meggondolta magát. Bareithné Benke Nikolett frakcióvezető ezt azzal indokolta, hogy sokan egyedül az írott sajtóból tudnak tájékozódni a város ügyeiről, és többen jelezték számukra az idősebb korosztályból, hogy tartsák meg a lapot.

Két évvel korábban, egy 2019-es önkormányzati ülésen még a helyi Fidesz ellenezte az írott sajtó megjelentetését. Polics József polgármester akkor azt nyilatkozta: “Az írott sajtó ideje lejárt. Ezért javaslom, hogy ne fordítsunk erre forrásokat.”

/címlapkép: www.pexels.com/

Hirdetés