Kistérségi hírek

Önkénteseket toboroznak a leégett faluház romjainak eltakarításához

Szászvár – A faluház egy hónapja gyulladt ki és égett le, most a romok eltakarításához kér segítséget az önkormányzat.

Ahogy arról októberben beszámoltunk, lángra kapott és leégett a faluház a Május 1. téren Szászváron.  Személyi sérülés szerencsére nem történt, az intézményben tartózkodó vendégeket pedig az önkormányzat szállásolta el.

A faluvezetés most, egy hónappal az eset után önkéntesek segítségével takarítaná el a romokat. Vidák Krisztina, a település új polgármestere a következő felhívást tette közzé a Facebookon:

 

FELHÍVÁS TÁRSADALMI MUNKA FALUHÁZ

Szászvár Nagyközség Önkormányzata társadalmi munkát hirdet a Faluház rom eltakarítási munkálatai kapcsán:

Várjuk ács, festő, kőműves, építőipari segédmunkás önkéntes felajánlását, társadalmi munka keretében. 2019.11.09-én szombaton reggel 8 órától kezdődik a munka a helyszínen. A jelen lévőkkel önkéntes szerződést kötünk, a helyszínen jelen lesz egy műszaki ellenőr/felelős műszaki vezető, munkavédelmi oktató, aki, akik a munka koordinálásában segédkeznek. A jelenlévők munkavédelmi oktatásban részesülnek.

A jelentkezéseket Réder Péter Gábor alpolgármester úr fogadja telefonon, az alábbi telefonszámon: 0630/4274260

Kérjük, csak az jelentkezzen, aki legalább szombaton minimum 4 óra időtartamra rendelkezésre tud állni, valamint olyan, aki megfelelő munkaruházattal (átszúrás-mentes munkavédelmi bakancs, kesztyű, sisak, védőszemüveg, por-állarc) rendelkezik.

Előre is köszönjük minden szászvári lakosnak a segítséget, az önkéntes munkát!

Vidák Krisztina
polgármester

 

Aki megfelel a feltételeknek és szívesen segítene, jelentkezzen a megadott elérhetőségen!

Szászvárt egyébként nem először sújtja tűzvész. Pár évvel ezelőtt az óvoda melléképülete égett le. A felújításban akkor is számos civil vett részt, rengetegen jelentkeztek segíteni, és jótékonysági bált is tartottak az adománygyűjtéshez. Az összefogásnak köszönhetően hamar helyreállt a rend az intézményben.

 

Nyitókép: Ujvári Zoltán/Facebook

Szólj hozzá!

Hirdetés