15.7 C
Komló
2024. február 26.
KezdőlapKistérségi hírekMegtalálták az eltűnt magyarszéki nőt

Megtalálták az eltűnt magyarszéki nőt

Magyarszék – Sikerült megtalálni azt a magyarszéki édesanyát, aki  október közepén tűnt el otthonából. A nő még telefonált, hogy gyógyszereket vett be, majd elérhetetlenné vált.

Majdnem egy hétig keresték kétségbeesetten hozzátartozói a magyarszéki családanyát: a rendőrség, a polgárőrség és további szervezetek, önkéntesek járták a környező falvakat, erdőket, kerteket, hogy a nyomára bukkanjanak. Úgy tudjuk, a telefonja ki volt kapcsolva, így ez alapján nem tudták bemérni a tartózkodási helyét, és a térfigyelő kamerák felvtelein sem bukkant fel. Fotóját szinte az egész térségben kiplakátolták és a Facebookon is sokan megosztották (mi is). Végül mindenki örömére – rossz állapotban ugyan, de – élve találták meg a napokban. Információink szerint vadászok bukkantak rá egy vadlesen. A nőt azonnal kórházba szállították.

 

 

Érdeklődtünk a rendőrségen is a részletekről, ahol azonban csak annyit közöltek, hogy a körözést visszavonták, már nem tartják eltűntként nyilván az érintett személyt.

Néhány tanácsot azonban adtak azzal kapcsolatban, mit kell/lehet tenni, ha egy szerettünk eltűnik.

  1. Az eltűnt személy körözését a személy eltűnésére vonatkozó bejelentést vagy hatósági észlelést követően azonnal el kell rendelni. Ennek alapján az eltűnés bejelentése és a felkutatás megkezdése között nem feltétel az idő múlása, a tudomásra jutástól a rendőrség gyakorlatilag azonnal megkezdi az eltűnt felkutatását. Tehát: nem kell várni napokat, hogy bejelentést tegyünk, ha úgy véljük, eltűnt egy hozzátartozónk, és a rendőrség is azonnal megkezdi a kutatást.
  2. A rendőrség minden olyan körülményt vizsgál, ami az eltűnés tekintetében releváns lehet, így az eltűnés hátterében álló okok, személyi körülmények megismerése is fontos a rendőrség számára, mivel ezek ismeretében tudja eldönteni, mérlegelni, hogy elsődlegesen mely intézkedések végrehajtása szükséges. Nincsenek tehát rossz vagy lényegtelen információk! Bármi, ami eszünkbe jut, segíthet az illető felkutatásában (pl. mit emlegetett, hova szeretne eljutni, milyen helyszíneket látogat meg gyakran, vannak-e barátai, üres ház, ahol elbújhat stb.)

Kívánjuk, hogy senkinek se kelljen megtapasztalnia hasonlót, de ha mégis úgy alakul, segíthet, ha tisztában vagyunk ezekkel a dolgokkal.

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Eltűnt emberekért FB oldal, pixabay.com

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más