-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapKistérségi hírekLejárató kampány indult Szászváron

Lejárató kampány indult Szászváron

Szászvár – Sokan azt hiszik, az internetes zaklatás mindig csak valaki mással történhet meg. Névtelen, arctalan emberek, kamuprofilok áldozatává válni azonban sokkal könnyebb, mint hinnénk. Ez történt a Szászvári Polgárőr Egyesület vezetőjével, Réder Péterrel is.

Réder Péter hétfői (2018.08.06.) Facebook bejegyzése szerint egy bizonyos „Kovács Árpád”, aki magát szászvárinak vallja, azt állította magáról, hogy a Réder-Méter Ruházat és Dohányboltban állt munkába július 26-án. Ez azonban nem igaz, a boltban nem dolgozik ilyen nevű ember – szögezte le az egyesületi elnök. Sőt, a fotón látható úriember sem szászvári: a kép lopott és elvileg egy Kővágó Károly nevű üzletembert (?) ábrázol. (De persze ebben sem lehetünk 100%-ig biztosak, az itBusiness cég szerint ugyanis – amelynek a neve a fényképen szerepel – az általuk ismert Kővágó Károly máshogy néz ki.)

Ennek ellenére az illető becenévként a „Polgár(őr) Peti” nevet adta meg FB oldalán, ami egyértelmű utalás az igazi polgárőr Réder Péterre. Kapcsolat viszont nincs a kamu profil és az egyesületi elnök között, ez csupán egy lejárató kampány része lehet.

– Nem ismerem a szóban forgó személyt, nem dolgozik a cégnél, és minden megnyilvánulásától száz százalékban elzárkózunk. Emellett megtesszük a szükséges jogi lépéseket is – hangsúlyozta Réder Péter.

 

a titokzatos „Kovács Árpád”

 

Ez azért is fontos, mert „Kovács Árpád”, aki azt sejteti magáról, hogy ő valójában Réder Péter, olyan megjegyzéseket tesz egyes oldalakon, amelyek sértik a polgárőr egyesület vezetőjének jó hírét.

Hogy ki állhat a lejárató szándékkal létrehozott profil mögött, egyelőre nem tudni, de a kamu profil akkoriban jött létre, amikor a községben elterjedt a hír, hogy Réder indulna a jövő évi polgármesteri választáson. Ezt az információt egyébként kérdésünkre az egyesületi vezető cáfolta.

Ez az eset is jól mutatja, hogy bárki bármikor céltáblává válhat a közösségi oldalakon, akár vélt vagy valós sérelmek miatt, esetleg heccből. Néha egy-egy hozzászólás is elég, hogy valaki tönkre akarja tenni egy ismeretlen életét. Ez történt egy amerikai ingatlanügynökkel is – az ő történetét ITT tudod elolvasni.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más