9.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírekVárosi sportrendezvény lett a Hegyifutás

Városi sportrendezvény lett a Hegyifutás

KomlóVárosunkban számos domb, meredek útszakasz található, amely alkalmas lehet „hegyifutás” megrendezésére, ezzel is eltérve a szokásos futóversenyektől. Komló természeti adottságait kihasználva a napokban a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda szervezésében Hegyifutás futóversenyre került sor, amely az iskola életében már nem újdonság, viszont városi szinten most először került megrendezésre. 

 

A diákok a szilvási városrészt és a belvárost összekötő meredek útszakaszon mérték össze tudásukat, és egy délelőttre az autóforgalom helyett sportoló gyerekek és lelkes szurkolók vettek birtokba. Az intézmény igazgatóját Ormándlaky Dalmát kérdeztem a rendezvényről.

– Milyen céllal rendezték a Hegyifutó versenyt és szeretnének-e hagyományt teremteni belőle?

O. D.: Az futóversenyt rendhagyó módon egy meredek útszakaszon (a verseny nevéhez ragaszkodva) került lebonyolításra. Az ötlettel a Tour de France kerékpárverseny hegyi szakaszainak hangulatát szerettük volna megeleveníteni a gyerekeknek. Ez a verseny már három alkalommal házi versenyként szerepelt a Kodály iskola éves programjában, de úgy gondoltuk, most kivisszük a város elé.

– Korcsoportonként hányan indulhattak a versenyen? 

O. D.: Mivel ez a verseny egy egyenkénti indításos futóverseny, ezért korcsoportonként és nemenként három versenyzőt indíthattak a résztvevő iskolák. Minden beérkező tanuló ásványvizet és csokit kapott, az 1-3. helyezettek érmet és oklevelet, és a győztes egy feliratozott pólóval lett gazdagabb. Gratulálunk nekik és különösen a Kenderföldi Általános Iskolának, amely az összesített versenyért járó díjat megnyerte.

-Nagyon pozitív visszajelzés érkezett a gyerekektől, élvezték a versenyt, hiszen ez nem a szokásos futóverseny volt. Terveznek e hasonló sportrendezvényeket a diákok részére?

O. D.: Hagyományteremtő céllal gondoltuk megrendezni a versenyt és a pozitív visszajelzések csak megerősítettek minket ebben. Reméljük, hogy a következő tanév szeptemberében megrendezésre kerülő Hegyifutás alkalmával egyre több iskola és szurkoló látogat majd ki, magával hozva drukkoló osztályokat, tanárokat, aput-anyut, nagyit, mert mi Kodályosok már tudjuk (…a házi versenyünk alapján) milyen felemelő és fantasztikus érzés az, amikor hangosan szurkoló, közel „300 gyereknyi folyosóban” fut valaki a cél felé!

A versenyen korcsoportonként az alábbi eredmények születtek:

3-4. osztályos fiúk

1. Góman Adrián (Kenderföld)  2. Renner Zalán (Gagarin) 3. Boronyák Zsolt (Gagarin)

3-4. osztályos lányok

1. Storcz Dorina (Kenderföld) 2. Tolsztih Natasa (Kenderföld) és Kovács Anett (Gagarin) 3. Neukirchner Zoé (Gagarin)

5-6. osztályos fiúk

1. Bede Brendon (Gagarin )2. Vudi Áron (Gagarin) 3. Kardos Renátó (Kenderföld)

5-6. osztályos lányok

1. Kujbus Regina (Kenderföld) 2. Jankovics Hanna (Kenderföld) 3. Nagy Csilla (Kenderföld)

7-8. osztályos fiúk

1. Kovács Gergő (Gagarin) 2. Mártonhegyi Dániel (Kodály) 3. Ágoston Ákos Zsolt (Kenderföld)

7-8. osztályos lányok

1. Szűcs Ramóna (Kenderföld) 2. Ágoston Emőke Kitti (Kenderföld) 3. Horváth Csenge (Gagarin)

Gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek!

(fotók: az intézmény fb oldaláról)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más