26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekVáltozik az óvodai beiratkozás, mutatjuk a részleteket

Változik az óvodai beiratkozás, mutatjuk a részleteket

Komló – Az idei évtől rendhagyó módon egy helyen, a Tompa Mihály utcai óvodában történik a beiratkozás mindenkinek. Az Önkormányzat tájékoztatót adott ki a legfontosabb részletekről.

Ahogy arról már írtunk változik az óvodai beiratkozás menete, és az idei évtől egy helyen, kizárólag a Komló Városi Óvodában (7300, Komló Tompa Mihály. u. 2/1.) lehet majd beíratni a gyerekeket. A beiratkozások időpontjai:

április 24.-28. (hétfő – péntek) 7:00 – 17:30 óra között.

Óvodánkként az alábbiak szerint alakulnak az időpontok:

forrás: komlo.hu

A beiratkozáshoz a következő iratokat kell magukkal vinniük a szülőknek:

  • a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
  • gyermek születési anyagkönyvi kivonata
  • a szülők személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (amennyiben a gyermeket valamelyik szülőnél elhelyezték, a szülői felügyeletet gyakorló szülő) vagy más törvényes képviselő személyazonosító igazolványa, más törvényes képviselő esetén a gyámhivatal gyámrendelő határozata.

Idéntől megváltoztak az óvodai körzethatárok is. Ez amiatt fontos, mert az óvodai felvételt elsősorban abba a körzetbe lehet kérni ahol a gyermek lakik. Az óvodák felvételi körzetének listája az Önkormányzat hivatalos honlapján található.

Halasztás

A hatályos jogszabályok értelmében az óvodakezdés halasztása iránt a szülő kérelmet nyújthat be április 15. napjáig a területileg illetékes járási hivatalnál, valamint abban az esetben, ha a gyermek külföldön teljesíti az óvodakötelezettségét, a szülőnek az Oktatási Hivatal részére bejelentési kötelezettsége van.

Nemzetiségi nevelés

Német nemzetiségi nevelés a Komló Városi Óvodában, a Mecsekjánosi Tagóvodában, valamint a Szilvási Tagóvoda kettő csoportjában biztosított. Magyar nyelvű roma/cigány kulturális nevelés a Hunyadi Utcai Tagóvodában, a Gesztenyési Tagóvodában, valamint a Kökönyösi Tagóvodában biztosított.

Sajátos nevelési igényű gyermek

A sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja az összes tagintézményben megvalósul, a részletekről a Komló Városi Óvoda vezetője nyújt felvilágosítást (Komló, Tompa M. u. 2/1.; tel: 06-72/481-305).

Az óvodai beiratkozással kapcsolatos hivatalos tájékoztató ide kattintva olvasható.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más