25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapHírekÚj szavazás lesz a Vörösmarty utcai szavazókörben

Új szavazás lesz a Vörösmarty utcai szavazókörben

Komló – Most kaptuk a hírt, hogy helyt adott a bíróság a Komló Összeköt Egyesület kérelmének, így új szavazás lesz az 5. sz. választókerület 13. szavazókörében.

Ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz és a Komló Összeköt Egyesület is megtámadta a választás eredményét. A Fidesz az 1. sz. választókerület 2. szavazókörében szeretne újraszámlálást kérni az egyéni választókerület eredményeit tekintve, míg a Komló Összeköt az 5. sz választókerület 13. sz. szavazókör eredményét nem ismerte el.

A Területi Választási Bizottság azonban szombat délelőtt mindkét beadványt elutasította, egyiket téves jogszabályi hivatkozás miatt, a másikat pedig azért, mert nem találta elég megalapozottnak.

A felek azonban úgy döntöttek, nem fogadják el a Bizottság határozatát, és az ügyeiket továbbviszik a bíróságra.

Most kaptuk a hírt, hogy a Komló Összeköt Egyesület kifogásának helyt adott a bíróság, és megsemmisítette a 13. sz. szavazókör eredményét. Az új szavazást november 10-re írták ki.

Ezen a szavazókörön pedig sok múlhat.

Polics József ugyanis mindössze 118 szavazattal nyert Ferenczy Tamás előtt. Ez pedig azt jelenti, hogy akár egy erősebb szavazókörzet is eldönhette a választás kimenetelét.

Például a 13. számú, ahol a polgármesteri szavazatok szempontjából Polics József győzedelmeskedett.

Az ábrán jól látszik, hogy a különbség 13. sz. szavazókörzetben az egyik legnagyobb (64%) Polics József javára. Ennél jobb aránnyal (66%) csak Kisbattyánban nyert a régi-új polgármester, azonban a 22. sz. szavazókörben ez mindössze 56 szavazatot jelentett a 28-cal szemben. Az 13. számú szavazókörzetben (Vörösmarty u.) viszont 316 voksot gyűjtött be (Ferenczy Tamás 171 szavazatával szemben) – darabra ennyit sehol máshol nem sikerült neki.

Ha tehát az új szavazáson Ferenczy több szavazatot kap, vagy Polics jóval kevesebbet, mint az első alkalommal, akkor új polgármestere is lehet a városnak. A tét tehát nagy.

Arról, hogy hogyan zajlott a szavazás a Vörösmarty utcában, itt írtunk bővebben.

Frissítés 2019.10.27.

A Fidesz fellebbezését elutasították, így nem számolják újra a szavazatokat Komlón, az 1. sz. választókerület 2.sz. szavazókörében. Az eredmény tehát marad: Kispál László, a Komló Összeköt jelöltje nyerte a képviselői mandátumot ebben a választókerületben.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más