-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekTonnányi tápot és almot nyertek a komlói állatvédők

Tonnányi tápot és almot nyertek a komlói állatvédők

Komló – A hatalmas összefogásnak köszönhetően rengeteg száraztáp juthat a komlói ebeknek, és ugyanennyi alom a cicáknak.

A Fedor (Magyarországon új forgalmazó, német cég) által meghirdetett versenyt az a menhely nyerhette, amelyik a legtöbb szavazatot gyűjti be egy hónap alatt. Áprilisban ez – hála a sikeres mozgósításnak – a Komlói Állatvédő Egyesületnek sikerült.

A komlóiak összesen 1256 szavazatot kaptak, így a cég jóvoltából 500 kiló kutyaeledel és 500 kiló macskaalom érkezik hamarosan a városba.

Sok az éhes száj – évente több száz állatnak segítenek

Gelányiné Tóth Tünde, az Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, a 2012-es alapítás óta először mosolygott rájuk a szerencse, hiába csatlakoztak több akcióhoz is. Az adománynak természetesen most is lesz helye – hangsúlyozta. A Kárászon működtetett cicaházban évente átlagosan 50-100 macskát látnak el és adnak gazdához, és ők segítenek a komlói gyepmesteri telepre bevitt kutyák kihozatalában is. Azokat a kóbor kutyákat, amelyek karanténja és türelmi ideje lejárt a telepen, ők látják el élelemmel, akárcsak az ideiglenes gazdáknál elhelyezett állatokat. Emellett gyakran segítenek rászoruló családoknak is, hogy megfelelően el tudják látni háziállataikat. Mindehhez nagy segítség lesz a nyeremény.

Örökbefogadó nap

Az Egyesület elmúlt években több száz állatot mentett meg, állandó nagy támogatóik azonban nincsenek. Jogosultak viszont már az adó 1%-ra, amellyel bárki – külön költség nélkül- segítheti őket.  Aki kíváncsi az állatvédők tevékenységére, kattintson IDE vagy IDE.

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más