6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekKomlói fiúért szoríthatunk a Virtuózokban

Komlói fiúért szoríthatunk a Virtuózokban

Komló – Nem is hitték, hogy ilyen sikereket ér el Remenyik Balázs.

A pécsi Boros Misi 2014-ben egészen a Virtuózok döntőjébe zongorázta magát, és egyúttal felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rendkívüli tehetségek osztályába is. Könnyen lehet, hogy újabb baranyai tehetség követi őt ezen az úton. A 13 éves komlói Remenyik Balázs ugyanis szintén lenyűgözte a zsűrit zongorajátékával, így továbbjutott a köztévé tehetségkutató műsorának középdöntőjébe.

Balázs Komlón, a Felsőszilvási Általános Iskolában tanul, hetedik osztályos. A komlói zeneiskolában kezdett zongorázni, de most már Pécsre, a Liszt Ferenc Zeneiskolába jár órákra. Naponta átlagosan másfél órát gyakorol – de csak miután végzett a leckével. Édesanyja elmondása alapján Balázs ugyanis nagyon jó tanuló, számos versenyen ért el kiváló eredményt, többek között továbbjutott az országos történelemversenyen is, ahol tavaly harmadik lett. Amikor pihen, focimeccset néz, vagy x-boxozik.

A Virtuózokra az utolsó pillanatban jelentkezett zongoraoktatója javaslatára. A darabot ő maga választotta egyik kedvenc zeneszerzőjétől. Balázs saját bevallása szerint azért fontos, hogy itt milyen eredményeket ér el, mert ez segíthet neki dönteni abban, hogy zenei pályát válasszon, vagy valami mást.

Balázst édesanyjával Streit Hajnalkával és édesapjával, Remenyik Bulcsúval a forgatáson

Édesanyja viszont bevallotta, nem is gondolták, hogy Balázs ideáig eljut majd, de támogatták abban, hogy kipróbálhassa magát. Hangsúlyozta, nagyon örülnek a sikernek, és úgy vélik, bármi is lesz a folytatás, ez nekik és Balázsnak már most is hatalmas eredmény, és hihetetlen élmény.

A „kicsik” közül egyébként kilencen jutottak a középdöntőbe, köztük Balázs is, aki Edvard Grieg: A költő szíve című darabját adta elő. Balázs bemutatkozó videója, és a középdöntőt érő produkció ITT látható/hallható.

Balázsért legközelebb május 12-n szoríthatunk a középdöntőben, ahonnan három fő jut majd tovább.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más