6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekTöbb százan tüntettek Pécsett, félig megbénult a belváros

Több százan tüntettek Pécsett, félig megbénult a belváros

Pécs – Kormányellenes tüntetést tartottak civilek július 21-én Pécsett. A pártoktól mentes demonstráción becsléseink szerint mintegy 5-600 ember vehetett részt. A beszédek után a tömeg végigvonult a belvároson. 

A rekkenő hőség ellenére szép számban gyűltek össze a kormány intézkedéseivel elégedetlenek a pécsi Kossuth téren tegnap délután. A tüntetést civilek szervezték, a felszólalók között tanár, felszolgáló, futár és fiatal katás vállalkozó is volt. Politikusoknak ezúttal nem adtak lehetőséget a szervezők.

A beszédek után a futárok vették kezükbe az irányítást, és egy közös vonulásra hívták a résztvevőket. A demonstrálók a Hal tér felé indultak, onnan az Árkádot megkerülve a hatos út egy sávját lezárva visszakanyarodtak a Széchenyi tér felé, majd a Kórház téren megálltak. Ekkor úgy tűnt, a tüntetésnek vége, de a nagyjából negyedórás ülősztrájk után – ismét a futárok vezetésével – visszafelé vették az irányt a Rákóczi úton, míg végül visszaértek a kiindulási pontra, a Kossuth térre. A több mint 2 órás megmozdulás itt, este negyed 8 körül ért véget.

 

Rendzavarásra nem került sor, a szervezők és a vonulás élére állt futárok végig egyeztettek a rendőrökkel, akik folyamatosan biztosították a helyszínt. A Kossuth téren a tüntetők virágot adtak a rendőröknek, ezzel is megköszönve a munkájukat. A menet mellett elhaladó autósok többen dudáltak kifejezve szolidaritásukat. Az ilyen alkalmakat mindig hatalmas ováció követte.

Galériánk: 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más