25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekOMSZ: nem akasztotta meg a mentőt a tüntetés

OMSZ: nem akasztotta meg a mentőt a tüntetés

Pécs – A tegnapi kormányellenes tüntetésen el kellett engedniük egy mentőautót az úton haladó demonstrálóknak. A Fidesz közeli Pécs Aktuál az egyik élő adását azzal a kommentálta hogy: „nem szándékosan, de mentőt akasztott meg a tömeg”. A jelenlévők a helyszínen ezt másképp látták. Rákérdeztünk az esetre.

A tegnapi tüntetésen, amikor éppen a 6-os főúton haladt el a tömeg az Árkád előtt, egy szirénázó mentőautó érkezett a Siklósi út felől. A tüntetők hátulról gyorsan kiabálva értesítették egymást, így mindenki félrehúzódott, a mentőautó pedig elsüvített mellettük hatalmas taps és “köszönjük a munkátokat” skandálás közepette.

Páva Zsolt volt fideszes polgármester egykori kampánytanácsadójának lapja, a Pécs Aktuál viszont azzal a hangulatkeltő felütéssel kommentálta az egyik élő tudósításukat, hogy nem szándékosan, de a tüntető menet megakasztott egy mentőautót. A később megjelent beszámolójukban szintén kiemelték ezt az állításukat. 

A lap olvasóinak egy nagy része felháborodott ezen, hiszen azt sugallja, hogy a tüntetők miatt hátrány ért valakit, akinek éppen nagy szüksége lett volna a segítségre. Ennek a lap Facebook oldalán adtak hangot.

Pár komment a Pécs Aktuál Facebook oldaláról.

Hogy tisztázzuk a kérdést, rákérdeztünk az Országos Mentőszolgálatnál arra, valóban megakaszották-e a mentőautót a demonstrálók, illetve, hogy érte-e bármilyen hátrány a pécsi mentőket a tegnapi tüntetés miatt.

A mentőszolgálat válaszában azt írta, hogy:

„A tüntetés nem okozott fennakadást a mentőmunkában.”

/Nyitókép: OMSZ/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más