15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapHírekPolics József szerint csak "időszakos intézkedés" a vasútvonal bezárása

Polics József szerint csak „időszakos intézkedés” a vasútvonal bezárása

Komló – Korábban lapunk is megkereste a városvezetést, hogy reagáltassuk a Komló-Dombóvár vasútvonal megszüntetésére, de érdemi választ nem kaptunk. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus 1-jével megszűnt a vasúti személyszállítás a városban. A hírre mindeddig a KÖT és a Fidesz frakció sem reagált, és az önkormányzat sem adott ki hivatalos közleményt. Egyedül Hidegkuti Szabolcs Momentumos képviselő fejtette ki véleményét a helyzettel kapcsolatban. A napokban azonban megtört a jég: a helyi vonatközlekedéssel foglalkozó 47. Komló-Dombóvár vasútvonal oldal megkeresésére Polics József végre válaszolt.

A polgármester válaszában azt írta, hogy mindig szempont volt a meglévő szolgáltatások fenntartása, és ez a vasútnál sincs másként. Megemlítette, hogy a jelenlegi információk szerint időszakos intézkedésről van szó, ami műszaki és személyzeti problémákra vezethető vissza. Ezeknek a meglétét vagy igazságtartalmát pedig nincsen jogában felülbírálni, viszont az utasok biztonsága megköveteli a műszaki hiba nélküli szerelvényeket. A polgármester válaszát azzal zárta, hogy dolgozik „a probléma pontos felderítésén”, és ennek ismeretében fogja megtenni a szükséges lépéseket.

A posták is csak „átmenetileg” zártak be

Mivel korábban egyszer már megszüntették, majd újra felélesztették a vasúti közelkedést a városban, ezúttal is bármi megtörténhet. Nehéz azonban elképzelni, hogy a vonatok újra elindulnak, ahogy a tavaly átmenetileg bezárt posták sem nyitottak ki újra (pedig ott még munkaerőhiánnyal sem kellett számolni).

Korábban egyébként mi is próbáltuk megtudni a városvezetés álláspontját az üggyel kapcsolatban, de ügyfélfogadási szünetre hivatkozva lepattintottak minket.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más