3.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekMélyen hallgat a városvezetés a vonalbezárással kapcsolatban

Mélyen hallgat a városvezetés a vonalbezárással kapcsolatban

Komló – Próbáltuk megtudni, mi a városvezetés álláspontja a vasúti személyszállítás megszűnésével kapcsolatban, ugyanis az önkormányzat, a tesület és a pártok sem adtak ki közleményt a döntéssel kapcsolatban. Nem jártunk sikerrel:  igazgatási szünetre hivatkozva ugyanis lepattintottak minket.

Július 21-én jelentette be a kormány, hogy 9 másik vasútvonallal együtt Komlón is megszüntetik a személyszállítást. Alig több mint egy héttel később pedig elzötyögött az utolsó személyvonat az állomásról.

A vonattal nagyjából száz fő búcsúzott, de a városvezetés részéről mindössze Hidegkuti Szabolcs önkormányzati képviselő (Momentum) jelent meg a helyszínen, rajta kívül egyetlen helyi politikus vagy önkormányzati dolgozó sem képviselte a várost.

 

És nemcsak személyesen nem tette tiszteletét senki: a bejelentést követően, a bezárás napján és azóta sem jelent meg semmilyen hivatalos kommunikáció a polgármester, a KÖT vezette testület vagy az önkormányzat részéről.

Mivel ez egy elég jelentős esemény a város életében (a Fidesz annak idején többek között ezzel is kampányolt a 2010-es választás előtt), és hiába vártunk arra, hogy magától bárki megszólaljon, megkerestük az önkormányzatot, hogy reagáltassuk őket. Sikertelenül.

Nincs ügyfélfogadás, nincs vélemény

Kérdéseinkre ugyanis mindössze a választ kaptuk, hogy jelenleg szünetel az ügyfélfogadás az önkormányzaton, az első ügyfélfogadási pedig nap pedig augusztus 7-én lesz.

Egyelőre buszokkal pótolják a vonatokat.

Hozzátették továbbá, hogy “A személyszállítás szünetel a mozdonyok felülvizsgálata miatt. Vonat helyettesítő buszjáratok lesznek addig. A továbbiakról egyenlőre információval nem rendelkezünk.”

Vagyis továbbra sem nem tudni, mit gondol a város vezetése, így például Polics József polgármester (Fidesz-KDNP), Kispál László alpolgármester (KÖT) vagy bárki a képviselő-testületből a megszűnt vasúti személyszállítással kapcsolatban.

A nyári szabadság vagy egyéb elfoglaltság sem lehet kifogás, hogy egyetlen párt vagy képviselő se reagáljon hetekig. Mégis mindenki úgy tesz, mintha mi sem történt volna, miközben Baranya második legnagyobb városától egyik napról a másikra elvették a vasúti közlekedést.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más