14.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekNincs még pontos időpontja a vízmű átadásának

Nincs még pontos időpontja a vízmű átadásának

Komló – Ahogy arról tavaly beszámoltunk a helyi önkormányzat is lemondott a víziközmű vagyonáról, hogy azt az államnak adja. A folyamat már elindult, de egyelőre nem tudni mikor fejeződik be.

A tervek szerint május 1-én kellett volna lezárulnia a Baranya-víz Zrt. átadásának a Nemzeti Vízművek részére. Ez azonban eddig még nem történt meg, és egyelőre pontos időpontja sincs az átadásnak.

Polics József polgármester lapunk kérdésére elmondta a komlói és a mohácsi önkormányzat már aláírta az átadásról szóló megállapodást, a héten pedig Szigetvár és Harkány is követheti. Tájékoztatása szerint a tulajdonos, tulajdon változás a fogyasztókat rövid időn belül semmilyen formában nem érint.

A számlák ugyan onnan érkeznek, a hibabejelentéseket ugyan oda kell bejelenteni. Ezen a területen országosan még várható további változás, ezért a végleges üzemeltetési struktúra kialakítása ekkor várható. Ez véleményem szerint pár évet igénybe fog venni – nyilatkozta.

Arra a kérdésre, hogy várhatóak e személyi változások az átadást követően, azt a választ kaptuk hogy ez az új tulajdonos hatásköre lesz, de azon fog dolgozni, hogy a komlói munkahelyek és pozíciók megmaradjanak.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más