15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírek"Nem a Kenderföldön élő emberek csaltak"

„Nem a Kenderföldön élő emberek csaltak”

Komló – Ferenczy Tamás megnevezte azokat, akik szerinte az 5. sz. választókerületben csalással szereztek szavazatokat. Hoppál Péter viszont úgy látja, semmi szabálytalan nem történt a választás napján.

Ahogy arról beszámoltunk, helyt adott a bíróság a Komló Összeköt Egyesület kifogásának, így új szavazás lesz az 5. sz. választókerület 13. szavazókörében. A Vörösmarty utcai szavazóhelyiségben leadott voksokkal kapcsolatban ugyanis számtalan olyan körülmény merült fel, amelyek szabálytalanságra, törvénytelenségre utaltak.

Ezért adott be fellebbezést a Komló Összeköt és kért új szavazást.

A területi választási bizottság ugyan formai okokra hivatkozva még elutasította ezt, a bíróság viszont jóváhagyta. Az 5. sz. választókerület 13. szavazókörének eredményét törölték, és új választást írtak ki november 10-re.

A döntéssel kapcsolatban Ferenczy Tamás (aki egy új eredménnyel akár polgármester is lehet), a Facebookon elmondta, fontos leszögezni, hogy nem a Kenderföldön élők csaltak, hanem azok, akik minden módszert bevetettek a győzelem érdekében.

A teljes bejegyzés így szólt:

 

„A bíróság döntött!

Nem a Kenderföldön élő emberek csaltak, hanem a Fidesz és a Farkas Flórián-féle Lungo Drom helyi vezetői és aktivistái voltak jogszabálysértők!

Senkiben ne legyen kétség afelől, hogy ezt bizony külső támogatással tették. Senkiben ne legyen kétség afelől, hogy ezt a komlói Fidesz is pontosan tudta és támogatta. Senkinek ne legyen kétsége: erről Polics József is mindent tudott.

Annál is inkább mert Orsós Ferenc „Gogen” volt ennek a csalássorozatnak a főszervezője, aki a komlói Fidesz–KDNP javaslatára lett Komló város képviselőjelöltje. A Fidesz komlói első embere pedig Polics József.
Morális okokra hivatkozva kértem első találkozásunkon Polics Józsefet arra, hogy mondjon le.

Ez felért volna egy bocsánatkéréssel, de nem tette meg. Hivatkoztam a választási csalássorozatra, amiről ő is tudott, vissza is kérdezett hogy „Kenderföldre gondolsz?” amire mondtam, hogy igen. Ez a találkozó még jóval a bírósági döntés előtt volt.

Próbáltam segíteni, de Ő még mindig Hoppál Péternek hisz, nem a komlóiaknak. Kár ezért.
Sem magának, sem a TV-ben, nem mondhatja, hogy tiszta a lelkiismerete, mert nem lehet az.

A megismételt választáson még bármi lehet. Én abban bízom, hogy a kenderföldiek segítenek a szavazatukkal abban, hogy szabad, nyugodt, élhető várost teremtsünk, és engem választanak polgármesternek, amivel csatlakozunk Baranya legtöbb városához, ahol ellenzéki polgármestert választottak.
Velük én jól fogok tudni együttműködni, tisztességgel, szakértelemmel. Arra kérem a kenderföldieket, hogy csatlakozzon Komló is Pécshez, Szigetvárhoz, Szentlőrinchez, Kozármislenyhez, Sásdhoz. Velük Polics József nem tud, és nem is akar együtt dolgozni a régiónkért.

Aki ilyen eszközökhöz nyúlt, és kihasználta mások kiszolgáltatottságát, talán nem is méltó rá.
Hangsúlyozom: Nem a Kenderfölön élő emberek csaltak, hanem Ti. Nem a közmunkásokkal volt bajunk, hanem azokkal, akik erkölcstelen módon felhasználják, pofátlanul kihasználják őket.

Tudnod kell, Józsi, hogy ezzel a viselkedéssel a becsületes, tisztességes Fideszre szavazókat is mélyen megbántottátok és megaláztátok.
Irány november 10. Komló többet érdemelt volna, bármi is lesz az eredmény, Te és az embereid szégyelljétek magatokat.

Tisztelettel: Ferenczy Tamás, a Komló Összeköt Egyesület polgármester-jelöltje.”

 

Másképp látja a helyzetet Hoppál Péter, a terület parlamenti képviselője. Szerinte ugyanis éppen az ellenzék csalt Komlón.

„Az ellenzék dokumentált csalással, idősek becsapásával, 7 szavazattal (sic!) nyert egy komlói önkormányzati körzetet. Ezt a bíróság jóváhagyta. No comment! (Kb. 100 mozgóurnás szavazónak azt hazudták momentumos delegáltak, ha üresen bedobják, úgy Polics polgármester folytathatja.) Ahol viszont az ellenzék bejelentést tett, hogy autóval hoztak pár cigány családot a távoli otthonuktól szavazni a hozzátartozók, ott ismételni kell… Esélyegyenlőség, jogállam, demokrácia: Magyarország, szeretlek!” – írta a Facebookon.

Mindezt azután írta Hoppál, hogy kiderült, a Fidesz beadványát elutasította a bíróság, így nem számolják újra a szavazatokat az 1.sz. választókerület 2. sz. szavazókörében, ahol Kispál László 8 szavazattal nyert.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más