17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekNarancsba borult a város érdemi alternatíva nélkül - vélemény

Narancsba borult a város érdemi alternatíva nélkül – vélemény

Vélemény – A Fidesz-KDNP jelöltjei simán győztek városunk legtöbb választókerületében, csak egy két körzet volt ahol szoros versenyről beszélhetünk. A KÖT jelöltjei elbuktak, önerőből csak Perleczky Boglárka tudott mandátumot szerezni.

A tegnapi eredmények számomra azt mutatják, hogy a KÖT az előző 5 éves ciklus alatt nem tudta meggyőzni a komlóiakat arról, hogy valós alternatívát jelentenek a Fidesszel szemben. Pedig volt rá lehetőségük.

Polics József sima győzelmére számítani lehetett, de a 19-es eredményeket nézve némileg meglepő hogy ennyi körzetben alulmaradtak a KÖT-ös jelöltek.

Az érdemi program hiánya és a Gyurcsány mellet parolázás sem segített

A Fidesz kampányának fő üzenete maga Polics volt, ami nem meglepő annak fényében, hogy az említett 5 évvel ezelőtti választáson még a KÖT győzelme mellett is meg tudta tartani pozícióját. A városvezető hosszú ideje, 2010 óta irányítja Komlót és most is erős felhatalmazást kapott. A kormánypárt jelöltjeinek nem is kellett mást mondaniuk csak, hogy támogatják az ő munkáját. Ez elég is volt nyolc mandátumhoz.

Eközben a “Legyen Komló igazi európai kisváros!” szlogen kissé semmitmondóan hat, hiszen Komló egy igazi európai kisváros, épp csak:

  • Megszűnt a gyermekorvosi ügyelet
  • Átadták az államnak a vízművünket
  • Bezárt szinte az összes posta
  • Évekig alig volt közvilágítás
  • Fizetőssé tették volna a komlóiak legnagyobb ünnepét 

Az egyértelműen látszik, hogy van egy jogosan elégedetlen réteg a városban, de azt is észre kell venni, hogy nincs jelenleg senki aki érdemben meg tudná szólítani őket.

A Fidesz ahogy az előző parlamenti választásokon, úgy most is beletette a munkát a kampányba, míg a másik oldal üzenetei vagy nem érték el a választókat, vagy nem hitték el, hogy érdemi változást tudnának elérni. Pedig Barbarics is beszélt az orvosi ügyelet visszaállításáról, közösségi költségvetés bevezetéséről, sőt egy új ipari zónát is ígért. De ennek hogyanját vagy nem fejtette ki, vagy én nem figyeltem eléggé az utóbbi hónapokban.

A feljebb felsorolt problémák okozta elégedetlenségből sem tudtak előnyt kovácsolni, közben azt sem ismerték fel, hogy nem biztos hogy jó ötlet napokkal az utóbbi évek legnagyobb ellenzéki megmozdulása után – amit Magyar Péter hozott össze, és ahol egyértelműen elhangzott, hogy a DK-ból sem kérnek – Gyurcsánnyal kampányolni a város főterén.

Az európai uniós választásokon egyébként Komlón a Fidesz után a Tisza kapta a legtöbb szavazatot. Mily meglepő…

Én személy szerint a sajtóval való kommunikációt is hiányoltam, szerintem a közösségi média adta lehetőségeket sem használták ki eléggé. Marketinges szemmel pedig a hirdetéseik kinézetében is találok kivetnivalót.

Mi lesz Polics után?

Polics József sem fiatal már, nem valószínű, hogy lenne kedve még egy ciklushoz. Engem most ez aggaszt a leginkább, mert nem látok jelenleg egy olyan arcot sem a helyi közéletben aki a polgármester nyomdokaiba tudna lépni, akinek megvan a kompetenciája. Persze a következő 5 évben még történhet bármi, az biztos, hogy számomra kevésbé lesznek izgalmasak az önkormányzati ülések.  

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más