17.1 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekNyolc fideszes és négy ellenzéki képviselő lesz a testületben

Nyolc fideszes és négy ellenzéki képviselő lesz a testületben

Komló – Vasárnap lezajlottak az önkormányzati választások a városban, a Fidesz visszaszerezte többségét a testületben. A KÖT mindössze 1 egyéni választókerületet tudott megnyerni, kompenzációs listán további 2 embert juttatott be, míg a Mi Hazánknak egy hely jutott.

Míg 2019-ben tarolt, most csak a 3. számú egyéni választókerületben tudott nyerni a KÖT egy új képviselőnek, Perleckzy Boglárkának köszönhetően. Minden más kerületet elbukott az ellenzék.

Perleczky Makra Melindát győzte le 42-37%-os arányban. Ennél szorosabb volt a verseny Fenyvesiné Kugelman Csilla és Pál Gabriella között: 41% a 38%-kal szemben. Pár szavazaton múlott Dezső Károly győzelme is, aki csak 43-41%-os arányban tudott jobb lenni Jégl Zoltánnál. És szintén nem aratott fölényes győzelmet Schaplha Anett, aki 46-43%-os aránnyal nyert Ágh Attilával szemben.

A képviselő-testület összetétele

A Fidesz ezzel 8 tagot delegált a testületbe, míg a KÖT egyet. Kompenzációs listán viszont bejutott még Barbarics Ildikó és Hidegkuti Szabolcs, valamint Magyar Ferenc, aki a MiHazánk színeiben indult. Így négy ellenzéki és 8 kormánypárti képviselő lesz a képviselő-testületben.

Érdekes adat, hogy az EP-szavazás alapján Komlón is a Tisza lett a legnépszerűbb párt a Fidesz után. Míg a kormánypárt 3747, addig a Tisza 2579 szavazatot, az MSZP-DK-Párbeszéd összefogás pedig 1301 szavazatot kapott.

Az európai parlamenti listákra leadott érvényes szavazatok eloszlása Komlón

Forrás: valasztas.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más