13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekNagyszülő-unoka darts verseny Komlón

Nagyszülő-unoka darts verseny Komlón

Komló – Rendhagyó darts versenyt szervez a város darts klubja, a T20 DC. Azt szeretnék, hogy a különböző generációk közti távolság csökkenjen.

 

Miközben javában zajlik a PDC darts világbajnokság, különleges versenyt hirdetett meg a komlói T20 Darts Club. Január ötödikén, délelőtt 10 órai kezdettel mindazok a táblák elé állhatnak, akik szeretnének unokáikkal és nagyszüleikkel eltölteni egy kellemes napot. A páros versenyre különböző generációk képviselői nevezhetnek, méghozzá teljesen ingyen. A rendezvényt a T20 tagjai vezetik majd le a Közösségek Házában.

Mindenki bátran nevezhet, hiszen ez egy teljesen amatőr, nyílt verseny, igazolt játékosok nem indulhatnak rajta. Azok is nevezhetnek, akik még soha nem dartsoztak és nyiluk sincs – nekik a verseny idejére a klub biztosít nyílakat. A legjobbak ráadásul díjban is részesülnek: az első három helyezett páros mindkét tagja oklevelet és kupát nyer, míg az első helyezett páros mindkét tagjának 1-1 darts táblát és darts nyíl készletet ajándékoz a T20 DC.

Akinek a rendezvénnyel kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse fel az egyesületet a Facebookon, vagy írjon nekik a t20dartsclub@gmail.com email címre.

 

Évek óta küzdenek a drog ellen

Azon túl, hogy versenyeket szerveznek és versenyekre járnak, a komlói T20 Darts Club tagjai komoly társadalmi munkát is végeznek.  A komlói kistérségben a Komlói Rendőrkapitánysággal együttműködve 2015 óta folytatnak egy, az országban egyedülálló programot „Drog helyett darts” néven.

A program során a rendőrség és az egyesület tagjai közösen tartanak drogprevenciós előadásokat az iskolákban, ahol egyúttal alternatívát is felkínálnak a gyerekeknek: az előadások után sportolási (dartsozási) lehetőséget biztosítanak. 2018. decemberéig 14 településen, összesen 24 iskolában (általános és középiskolákban is) rendezték meg a darts napot, amelyeken több mint 3000 tanuló vett részt. Az egyesület minden iskolában hagyott egy-egy darts táblát és nyilakat, így az iskolák darts szakkört is indíthattak.

 

Drog helyett darts nap a hosszúhetényi általános iskolában.

 

Az eredmények bíztatóak: azokban az iskolákban, ahol már lezajlott a program, a „biofű” használata megszűnt, legalábbis iskolai rosszulléttel kapcsolatos bejelentés nem érkezett a Komlói Rendőrkapitányságra. Emellett az iskolai erőszakkal kapcsolatos események is csökkentek. A program sikere vélhetően abban áll, hogy az interaktív előadásokat élményhez (az iskolákban megrendezett darts versenyekhez) kötik, így a gyerekek könnyebben befogadják és megjegyzik a kábítószerekkel kapcsolatos információkat.

Idén a programot már az idősebb korosztályra is kiterjesztették, és több civil szervezetnek tartottak darts estet.

A Drog helyett Darts-ot több helyi vállalkozó támogatja, emellett az Erősödő Civil Közösségek pályázatán is nyertek rá pénzt. Az unoka-nagyszülő verseny is ennek segítségével jöhet létre.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más