19.7 C
Komló
2024. június 17.
spot_img
KezdőlapHírekA megkezdett újraélesztéssel életet menthetsz! Komlón is tartanak bemutatót a mentősök

A megkezdett újraélesztéssel életet menthetsz! Komlón is tartanak bemutatót a mentősök

Az újraélesztés technikáját nem csak a vizsgára készülőknek érdemes elsajátítani, hanem mindenkinek, mert bármelyikünkkel megtörténhet, hogy váratlan helyzetben valaki rosszul lesz mellettünk és segítségre szorul.

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető lenne.

Október 16. az Újraélesztés Világnapja, melyen az Országos Mentőszolgálat mentőállomásain lehetőség nyílik az alapszintű újraélesztés elsajátítására.
Ezen a napon Komlón a mentőállomáson is szeretettel várnak minden érdeklődőt 9-13 óráig, ahol újraélesztési bemutatót tartanak. A bemutató célja, hogy együtt tudjunk életet/életeket menteni, mert sokszor előfordul, hogy az általunk megkezdett újraélesztéssel van a betegnek esélye.

Az eseményhez hozzátartozik, hogy a napokban „Szív City” elnevezéssel az életmentést segítő mobilaplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat.
Az alkalmazás lényege, hogy a mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset ötszáz méteres körzetében szintén riasztást kapnak, így a mentők kiérkezése előtt megkezdhetik az életmentést, vagyis a mellkaskompressziót.

Az applikáció október 17-étől, egy nappal az újraélesztés világnapja után kezd működni, de már most letölthető androidos és IOS-rendszeren egyaránt

(fotó: webbeteg.hu)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más