6.7 C
Komló
2023. április 02.
KezdőlapHírekLed-es járda: ebből sem lesz látványosság

Led-es járda: ebből sem lesz látványosság

Komló – Az önkormányzat beharangozója után kissé csalódottak vagyunk. 

Nemrég hírt adtunk egy beruházásról, amelynek során az Eszperantó tér déli részén, a Városház tér és a sportcsarnok között (300 négyzetméteren) megújulnak a járdák, újdonságként pedig a közlekedőfelületek megvilágítását beépített LED-csík biztosítja majd.

Az önkormányzat lelkes közleménye alapján mindenki arra számított, hogy valami látványos vagy gyakorlati haszonnal rendelkező dolog épül majd. Nem ez történt.

Hanem ez:

Hát ennyi.

Mivel a felújítást (a közlemény szerint) egy környékbeli vállalkozó is támogatta, aki valószínűleg nem más, mint az étterem tulajdonosa, így nem meglepő, hogy a rövidke kivilágított szakasz pontosan a vendéglátóhely bejárata előtt kapott helyet.

A teljes beruházás egyébként nem fest rosszul, ilyen lett a járda a felújítás után:

Éppen emiatt furcsa, hogy miért pont a városlakókat legkevésbé érintő/hasznos ledeket hangsúlyozta ki az önkormányzat a közleményében.

Hogy mire számítottunk?

Ha abból indulunk ki, hogy a közlemény szövegében többesszámban felületek megvilágításáról beszélnek, akkor például lehetett volna elszórtan nagyobb felületre ledeket telepíteni, amely tényleg megvilágította volna a megújult járdaszakasz egészét, mint ennél a sétálóutcánál.

Ezt még – flancolás ide vagy oda – mi is szívesen elnézegettük volna.

Vagy, ha már nem lett látványos, legalábbb jelezhette volna a fény az útpadka szélét, a téren lévő lépcső kezdetét vagy bármit, aminek gyakorlati haszna van.

Hangsúlyozzunk, nincs azzal gond, ha egy étterem építtet a bejárata elé egy díszkivilágítást, csak akkor a beharangozó lehetett volna kicsit pontosabb/visszafogottabb.

Na de sebaj, így az ország egyik legkisebb futópályája után miénk lehet a legrövidebb LED-es járdaszakasz is.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más