8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapMinden másÖnkormányzati választás: szombaton kezdődik a hivatalos kampányidőszak

Önkormányzati választás: szombaton kezdődik a hivatalos kampányidőszak

Szombaton, 2019. augusztus 24-én kezdődik a hivatalos választási kampány, ettől a naptól kezdve gyűjthetik az ajánlásokat a képviselőjelöltek.

Augusztus 24-én, szombaton, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya a választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is.

Vagyis hivatalosan szombattól végezhetnének kampánytevékenységet a politikai szereplők, de ahogy tapasztaltuk városunkban mind kormány mind ellenzéki oldalról már megkezdték a kampányt.

A törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyűlés.  Nem minősül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.

A választási kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot, de a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, hogy ki készítette a hirdetményt.

A választópolgárok ajánlóíveken ajánlhatnak képviselőjelölteket, egy választópolgár pedig több jelöltet is támogathat.

/forrás: MTI/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más