28.7 C
Komló
2024. július 17.
spot_img
KezdőlapHírekKözmeghallgatás: sok kérdés, kevesebb konkrét válasz

Közmeghallgatás: sok kérdés, kevesebb konkrét válasz

Komló – Megtartotta szokásos éves közmeghallgatását az önkormányzat. Idén elsőként e-mailben is elküldhették kérdéseiket a lakosok.

Ahogy az elmúlt években, idén sem vonzott túl sok érdeklődőt a kedd délután 5 órára meghirdetett esemény. A képviselőkön és az önkormányzati dolgozókon kívül nagyjából 15-20 ember vett részt rajta, e-mailben viszont többen elküldték kérdéseiket.

Az ülést Polics József polgármester nyitotta meg, közreadva egy-két érdekes statisztikai adatot az önkormányzat tevékenységéről. A jelenlévők például megtudhatták, hogy a tavalyi évben 17 önkormányzati ülés volt, melyeneken 201 napirendi pontot tárgyaltak, 172 határozatot és 18 rendeletet hoztak. A teljes prezentáció ide kattintva érhető el.

A bevezetés után következhettek a kérdések. A jelenlévők közül ketten éltek ezzel a lehetőséggel.

Mit tesz az önkormányzat az idősek egészségügyi ellátása érdekében?

Az egészségügyi ellátások kis szelete tartozik az önkormányzathoz. Nincs náluk a kórház, a háziorvosi szolgáltatások és szeptembertől már a védőnők sem. A NEAK finnanszírozza ezeket. Ami önkormányzati és az idősökhöz kapcsolódik, az a szociális otthonok. Ennek fenntartásából kiveszik a részüket.

Nagy László utca 1-3. környezetével kapcsolatos gondok: rendszámnélküli autók, megsüllyedt, balesetveszélyes járda

Ismerik a helyszínt, kérik a Városgondnokság kollégáit, hogy hárítsák el a balesetveszélyt. Nézzék meg a rendszám nélküli autókat és a csapadékelvezetést. Amit tudnak, orvosolnak, a balesetveszélyt minden esetben el kell hárítani.

Mecsekjánosi pusztán hozzák rendbe a köves utat. Kisbattyán alján befejezetlen a vízelvezető árok. Nagy mennyiségű trágya ömlik esős napokon egy házra. Lobbizzon a polgármester, hogy a külterületen élő kistermelők is pályázhassanak önkormányzati támogatásra. Kértek korábban korlátot arra az útszakaszra, ahol az utóbbi időben történt egy haláleset.

Nem tudnak minden utcát leaszfaltozni, az említett árkot évente többször tisztítják. A trágya-probléma nem önkormányzati hatáskör. Hogy a vállalkozásoknak milyen támogatást adnak, azt rendeletek szabályozzák. Sok olyan vállalkozás kapott támogatást, amelyek megfeleltek a rendeletekben foglaltaknak, és vállalták a kötelezettségeket. A balesettel kapcsolatban ítélkezni senkinek nincsen joga, egy ilyen helyzetet így felhasználni nem szép dolog. A vizsgálatok kiderítik, hogy ki volt a felelős.

fotó: 7300

 

Többen tették fel a kérdéseiket e-mailben, íme:

Parkolási gondok Körtvélyesben, önkormányzati bérlakásokat és bérparkolókat lehetne építeni.

Vannak parkolóhelyek a városrészben, de azt nem tudják biztosítani, hogy mindenki az ablaka alatt parkolhasson, ettől függetlenül rendelkezik parkoló építési tervvel az önkormányzat.

Rossz a kórházhoz vezető lépcsősor állapota, és szemetes a környező erdő. 

Az érintett terület nem az önkormányzat tulajdona, a szemét miatt bejelentést tesznek.

Rossz a cseresznyáki út állapota. Kidobott pénz a zuzalékolás, magasabb minőségű kivitelezés kéne.

Elkezdték az út zuzalékolását, mást egyelőre nem tudnak tenni forráshiány miatt.

Elvárható lenne a vezetőktől és a politikusoktól, hogy egymás támadása helyett a városért dolgozzanak. Ne egymást gáncsolják, dolgozzanak a településért.

Ezt nem kommentálták.

Várható e újabb beruházás, gyár a városban?

Sajnos nincs sok ipari terület az önkormányzat tulajdonában, összesen 7 hektárral rendelkeznek. A közelmúltban tárgyaltak egy török fémipari befektetővel, aki egy 10 ezer négyzetméteres épületkomplexumot valósítana meg a Határ utcában. Ez 150 új munkahelyet jelentene. A tárgyalások már folyamatban vannak.

Közterület fejleszések, parkok felújításának folytatása, játszóterek felújítása újak építése.

Folyamatosan fejlesztik a közterületeket. Most egy bontó akció tart, egy közelmúltbeli ellenőrzés miatt. Nem tudják ugyanazt a színvonalat biztosítani mindenhol.

Nem élhető Körtvélyes, leromlott a városrész állapota.

Többször próbálkoztak már a városrész rehabilitációjával, remélik, hogy a következő Uniós ciklusban sikerült forrást szeretniük.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más