25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapPRIsmertesd meg gyermekeddel hazánk egyik büszkeségét, a híres porcelángyár történetét!

Ismertesd meg gyermekeddel hazánk egyik büszkeségét, a híres porcelángyár történetét!

A gyermekeink számára rengeteg ismeretanyagot és tudást kell átadnunk, azonban ezeket a legtöbb esetben játékos formában érdemes megtenni. Erre valók azok a mesék és történetek, amelyek lekötik a kicsik figyelmét és szinte észrevétlenül közvetítenek felé ismeretanyagokat.

Cikkünkben bemutatunk egy olyan könyvet, ami a hazai porcelángyártás ékkövét, a Zsolnayt mutatja be egy izgalmas mesébe szőve.

A világhíres porcelán egy kis manufaktúrából indult

Gondoltad volna, hogy Meseweb Zsolnay készleteit készítő hatalmas gyárkomplexum kezdetekben néhány fazekas kezdetleges eszközökkel történő munkájából indult? Sőt, 1862-ben majdnem csődbe is ment? Ezekben az időkben ugyanis Zsolnay Ignác vezetése alatt egy olyan kis manufaktúra működött itt, ami csupán a helyi piacra készített kerámia tárgyakat.

A csődtől a testvér, Zsolnay Vilmos mentette meg a gyárat, aki nem csupán remek üzletember, de kiváló feltaláló is volt, hiszen ő és a csapata fejlesztette ki azt a különleges mázat, amelynek mai napig csodájára járnak.

Mi is ez a „csodamáz”?

Zsolnay és csapata hosszas kísérletezések után készítette el az eozinmázat, mely égetés után földönkívüli színekben pompázott és mindenkinek megragadta a figyelmét. Ráadásul az eozin attól is különleges, hogy nincs két egyforma darab, hiszen égetés során minden egyes kerámia sajátos színátmenetekkel fog rendelkezni.

Nem csoda, hogy milyen sikert aratott világszerte ez a különleges és egyedi megjelenés és sorra jöttek a megrendelések, valamint nyerték el a világkiállítások fődíjait.

Mit keres Zsolna, a kislány az Eozingyárban?

Ha beszerzed a Zsolna és az Eozingyár mesekönyvet, akkor nem csupán ezzel az egyedülálló környezettel ismerkedhettek meg, ahol ezek a csodás kerámia tárgyak készülnek, hanem egy izgalmas sztoriba is belecsöppenhettek, amelyben Zsolna, a 10 éves kislány az Eozingyárat igyekszik megmenteni Palibú, a kalapos fickó ármányaitól.

Zsolna a kaland során sok-sok barátot szerez, de ha szeretnéd megtudni, hogy sikerül-e a manók munkahelyének megmentése, akkor olvassátok el ezt a különleges mesét!

Gyermekednek is lehet Zsolnayja!

Már a gyermeked részére is beszerezhetsz Zsolnay étkészletet, mégpedig nem mással, mint a Bogyó és Babóca szereplőivel díszítve. Tudjuk, hogy a kicsik mennyivel szívesebben isszák meg a reggeli kakaót, ha a kedvenc mesefigurájuk díszíti a bögrét, a Zsolnaynál pedig mindez lehetséges!

Biztosíthatod a magas minőséget a gyerkőc számára, ha megszerzed neki a Bogyó és Babócás mélytányért, amiből megeheti a finom leveseket, a csemegetányért, amiből megreggelizhet és a bögrét, amiről a szereplők integetnek neki.

A pécsi Zsolnay-negyed állandó kiállításokkal, tárlatokkal és galériákkal, alkalmi programokkal, játszóházzal, izgalmas virtuális univerzummal, interaktív varázstérrel, látványos fizikai kísérletekkel, kézműves termékekkel és üzletekkel várja a látogatókat. Keressétek fel, és töltsetek el egy tartalmas napot az eozin és a pirogránit otthonában!PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más