25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapPRA globális nanoforradalom kora

A globális nanoforradalom kora

Talán nem is gondolnánk, hogy a szigetelések piacán milyen nagy a verseny, és rendre érkeznek az újabb és újabb megoldások. Kiemelkedik ezek közül is a nanotechnológiai innováció, ami egészen új szintre emeli az épületek energiahatékonysági mutatóit – többek között, hiszen számos egyéb pozitív hozadékkal jár.

A GWR Nano Insulation nanotechnológiás szigetelése nem véletlen tett szert olyan nagy népszerűségre rövid idő alatt. Igaz, a vége még nem is látszik a folyamatnak, az viszont biztos, hogy már több híres létesítményben is ezt a megoldást választották. Ami pedig talán még fontosabb, hogy lakóépületeknél, konténereknél és egyéb esetekben is alkalmazták már.

Mitől olyan innovatív megoldás a nanotechnológiás szigetelés?

A nanotechnológiás eljárás olyan folyékony alapanyagra épül, ami hatékonyan képes megvédeni az épületeket a külső, akár extrém időjárási körülményektől vagy egyéb hatásoktól egyaránt. De akár beltéren is remekül alkalmazható.

Több szempontból is innovatív megoldásról van szó. A szigetelést telepíteni olyan, mintha csak falat festenénk vagy talán még egyszerűbb. Amennyiben pedig a hatékonysági mutatókat vesszük górcső alá, szintén azt láthatjuk, hogy kiválóan teljesít.

Foglaljuk össze: energiahatékony, könnyen és gyorsan felvihető, fenntartható, szivárgásmentes, biztonságos és kevés zajjal, hulladékkal járó rendszerről beszélünk. Túl szép, hogy igaz legyen? Nézzünk rá példát, hogy a gyakorlatban is működik!

Helyszínek, ahol már a nanotechnológiára esküsznek

Amikor megjelent az űrversenyzés, nagyjából azzal egyidőben egy másik újdonság is, a nanotechnológiás szigetelés. Olyan helyeken kapott egyre nagyobb szerepet, ahol az innovációra, a fenntarthatóságra és a hatékonyságra esküsznek.

Az igazi áttörés a 2010-es években kezdődött el, amikor is a Windt Technologies csapata komolyan belevágott a fejlesztésbe és tesztelésbe, majd nemzetközi piacra léptek.

Aki látta a 2022-es labdarúgó-világbajnokság felejthetetlen döntőjét, annak “ismerős” lehet a technológia, hiszen a finálénak otthont adó katari stadionban is már ezzel a technológiával szigeteltek.

Nem csak világhírű épületekben és létesítményekben hatékony

A nanotechnológia kicsit olyan a szigetelések világában, mint az elektromos meghajtás az autóiparban. Először nagyban indul el, drága helyeken alkalmazzák, de idővel már a mindennapok részévé válik. Ebben az esetben viszont talán még kevesebbet kell vitázni, hiszen nehéz fogást találni a nanotechnológián.

A festékszerű, forradalmian új, innovatív hőszigetelés a pincétől a tetőig bárhol hatékonyan alkalmazható. Lakóházakban és ipari épületek falain, külső és belső burkolatoknál egyaránt, de még akár különböző rendszerek, vezetékek esetében is. Szinte bármelyik építőanyagra felvihető – akár utólag is –, így a legtöbb esetben csupán meg kell tenni az első lépéseket: például ajánlatot kérni, a terepszemle után pedig pár napon belül már lehetséges, hogy be is léptünk a 21. századba.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más