30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekKözeleg a vihar, fakidőlésekre és 100 km/h-s széllökésekre figyelmeztetnek

Közeleg a vihar, fakidőlésekre és 100 km/h-s széllökésekre figyelmeztetnek

Komló – Az Országos Meteorológiai Szolgáltat a Magyar Közút és a Komlói Városgondnokság is a közelgő vihar miatt figyelmeztet.

Az erős széllökések miatt eddig már tizenegy megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat, de a vihar már ma ideérhet. Késő délután az északnyugati határvidék közelében, illetve a Dunántúli-középhegység, a Börzsöny magasabban fekvő részein 80 kilométer/óra körüli, esetleg afölötti lökés sem kizárt.

Szombaton a hajnali, reggeli óráktól kezdve ismét viharossá, erősen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az országban nagy területen lehet 70 kilométer/óra fölötti széllökés, míg a Dunántúlon és Borsod, illetve Szabolcs térségében általában 80-90 kilométer/órás, a Bakonyban és a Balaton térségében akár 100-110 kilométer/órás vagy afölötti lökések is várhatóak.

Az időjárási helyzetre tekintettel akár a piros színű veszélyjelzést is kiadhatják.

A Magyar Közút azt kéri az autósoktól, hogy a vihar ideje alatt lehetőleg ne induljanak útnak

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt a legtöbb térségben felázott a talaj, ezért a viharos szél bárhol, bármilyen nagyságú, életkorú és teljes ép, egészséges fákat is kidönthet, ágakat szakíthat le – írták közleményükben.

Ezért arra kérik az autósokat, autósok a következő napokban ne parkoljanak fák alá, utazásukat pedig úgy időzítsék, hogy lehetőség szerint a viharos széllökések idején ne legyenek az utakon, hiszen nemcsak az országos közutak menti, hanem azon túli területekről is kidönthet egészséges, ép fákat is a szél, illetve ágleszakadások is nehezíthetik majd a közlekedést.

A helyi városgondnokság szintén figyelmeztet

A vihar miatt a Komlói Városgondnokság is közleményt adott ki, melyben szintén a lehetséges viharkárokra figyelmeztetnek.

Figyelmeztetik az autósokat, hogy csak saját felelősségükre parkoljanak fa közelébe, ugyanis a letörött ágak okozta károkat nem térítik meg.

Az már más kérdés, hogy Komlón (szerencsére) igazán nehéz olyan parkolóhelyet találni ahol nincsen fa a közelben.

/címlapkép: György Krisztián/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más