15.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírekKettévágta volna a kerítés a hintát Mecsekfalun

Kettévágta volna a kerítés a hintát Mecsekfalun

Komló – Március 27-n (hétfő délután) fedeztük fel, hogy a Mecsekfalu végén található szabadidő parknál láthatóan kerítést fognak felhúzni – az oszlopokat már le is verték. Ezzel önmagában még nem is lett volna gond, csak épp a kerítés nyomvonala éppen a hintát vágta ketté. Így:

Miután túljutottunk az első döbbeneten, megpróbáltuk kideríteni, pontosan mi is történik itt. Hamar megtudtuk, hogy a terület odáig, ahol a kerítés húzódik majd, egy földbirtokosé, míg a másik fele az önkormányzat tulajdonában van.

Kedd reggel sikerült elérnünk a földbirtokost, aki kérdésünkre elmondta, a város úgy épített játszóteret az ő legelőjére, hogy nem volt hozzá engedélye, de még szóbeli megállapodása sem. Amikor nemrég a telekhatárt újra (pontosan) kijelölték, és kiderült, hogy a park „rossz helyen” van, felvette az önkormányzattal a kapcsolatot. (Állítása szerint a terület önkormányzati képviselőjével, Schalpha Anettel nem tudott beszélni.) Ekkor – elmondása szerint – megegyeztek az önkormányzattal, hogy a játszótéri elemeket arrébb viszik, erre azonban egyelőre nem került sor, holott a határidő e hónap végén lejár. A tulaj arra a kérdésre, hogy mi történne akkor, ha az önkormányzat nem rendezné a sorait határidőre, azt mondta, áthúzná a kerítést a hintán, sőt, az önkormányzatot is beperelné, mivel nem volt joguk az ő legelőjére építkezni.

Ha az eset önmagában nem lenne elég bizarr, fokozza a dolgot a tény, hogy a parkot 2012-13-ban pályázati pénzből (3,7 millió forintból) felújították.

Természetesen azonnal felkerestük a polgármesteri hivatalt, és a következő kérdéseket tettük fel:

Érdeklődnénk, hogyan lehetséges az, hogy egy pályázati forrásból épített park részben olyan területre épül, ami nincs a város tulajdonában?
– Bár korábban is voltak ott padok, amikor ezeket eltávolították és újakat tettek a helyükre, nem ellenőrizték a tulajdoni viszonyokat?
– Amikor benyújtották az UMVP-s pályázatot 2012-ben(?), megadtak helyrajzi számot? Ha igen, ezen mi szerepelt?
– Esetleg vitatják, hogy a terület azon része a legelő tulajdonosáé?
– Mikor helyezik át a játszótér elemeit?

Pár órával azután, hogy a megkeresést elküldtük a Városházára, a földbirtokos jelezte nekünk, hogy az önkormányzat emberei éppen most szedik ki a földből a játszótéri elemeket. Kedd este már így nézett ki a terület:

A városvezetéstől viszont egyelőre nem kaptunk választ. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket.


Bár a polgármesteri hivatal még mindig  nem reagált a kérdéseinkre, a hintát már áthelyezték. Így néz ki most a terület:

Az egyik mérleghinta még a földön hever, de ahányan kijárnak oda, valószínűleg az az egy is elég lesz, amelyik működik… A park kicsit szűkös lett, a kerítés egy karnyújtásnyira van, de legalább majd testközelből lehet nézni a legelő állatokat. 😉

Fotók: K. E.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más