Hírek

Ismeretlenek megrongálták a Bányász Emlékművet

Komló – Ismeretlenek letörték a bányászparkban található, a bányaszerencsétlenségekben elhunytaknak emléket állító fal tetejéről a díszkövet.

fotó: S. Bence

Az esetről a baranya.ma számolt be. Az üggyel kapcsolatban felkerestük Jégl Zoltán önkormányzati képviselőt, aki elmondta, szerencsére a hiányzó darabot megtalálták nem messze az emlékműtől, így vissza lehet helyezni. Ezúttal azonban jobban megerősítik, hogy ne lehessen alányúlni.

Érdeklődtünk a polgármesteri hivatalban, hogy lesz-e térfigyelő kamera az emlékmű környékén is – mint a város több pontján-, de egyelőre nem érkezett válasz. Amint az önkormányzat reagál, frissítjük cikkünket.


Update:

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a Bányászparkban történő kamerarendszer bővítése napirenden van. A költségvetési keretek alapján évente 2-3 kamerát tudtak beszerezni (a nagyobb számú kamera megvásárlását támogató 2013-14-es pályázatot követően). Az új kamerák kihelyezését mindig egyeztetik a Komlói Rendőrkapitánysággal és a Polgárőrséggel.

A költségvetési igények között a bányászparki bővítés is folyamatosan szerepel, de eddig nem jutott erre forrás. Több uniós pályázatban is szerepeltetik a kamerarendszer bővítését egyéb területeken, ez lehetővé tenné a meglévő központ kibővítését is. A jelenleg működő központ már csak egy kamera kezelésére alkalmas. Az idei évi kamerák telepítését követően 29 darab kamera működik városszerte.

 

Szólj hozzá!

Hirdetés