25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapHírekKét égő benzines palackot is eldobott a helyi férfi, elrendelték a letartóztatását

Két égő benzines palackot is eldobott a helyi férfi, elrendelték a letartóztatását

Komló – Elrendelték a letartóztatását annak a férfinak, aki a múlt héten molotov-koktélt dobott volt párjának, és annak új barátjának lépcsőházába. A bíróság határozata nem végleges.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra elrendelte S. B. gyanúsított letartóztatását közveszélyokozás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A bíróság közleménye szerint a büntetlen előéletű férfi nem tudta elfogadni, hogy volt párjának új kapcsolata van.

A gyanúsított július 18-án az esti órákban alkoholt fogyasztott, majd éjszaka üzeneteket írt volt barátnőjének, hogy találkozzanak. Az üzenetekben szidalmazta és fenyegette a lányt és annak barátját.

Ezt követően eldöntötte, hogy felgyújtja a nő jelenlegi párjának lakását. Garázsában két borosüvegbe benzint töltött, majd az üvegek száját ronggyal tömte be. Ezután elment a férfi lépcsőházához, majd felkiabált, hogy „jöjjön le”, utána meggyújtotta az üvegben lévő rongyot, betörte a lépcsőház ablakát, és azon keresztül bedobta a palackot. Utána a lány lakásához is elment, ahol szintén eldobott egy másik benzinnel töltött üveget a lépcsőházban.

A közlemény szerint, adat merült fel arra vonatkozóan, hogy két hónappal korábban a terhelt egy ismerős családdal kapcsolatban azt mondta: legszívesebben azt csinálná a családdal, hogy egy benzines rongyot tenne egy üvegbe, azt meggyújtaná, bedobná az ablakon és elsétálna.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A bűncselekmény elkövetésének körülményeire, a gyanúsított volt barátnőjével fennálló kapcsolatára és a neki írt üzenetek tartalmára tekintettel fennáll annak a veszélye, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fentiekre tekintettel a bíróság szükségesnek és indokoltnak tartotta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a végzés ellen szabadlábra helyezés végett, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, így a bíróság határozata nem végleges.

/forrás: Pécsi Járásbíróság/

/címlapképünk illusztráció, forrás: unsplash.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más