Hírek

Kárelhárításra nyert 20 milliót az önkormányzat

Komló – Az időjárás okozta károk helyreállítására 21,3 millió forintot nyert a Belügyminisztérium vis maior-keretéből a komlói önkormányzat.

Az év során több helyen kisebb-nagyobb károkat okoztak a viharok, ezek kijavítására nyert 21,3 millió forintot a város. A vissza nem térítendő pályázat összegének 10%-át kell önerőként vállalnia az önkormányzatnak.

A felújítás során zömmel utak, hidak, és vízelvezető árkok javítására kerül sor.

A tervek között szerepel a Jánosi Engel Adolf utcában megcsúszott rézsű, és az Ady utcában megsérült árokszakasz helyreállítása, útépítés Mecsekfalun, Sikondán, a Berek és a Kisfaludy utcában, illetve a Kaszárnya-patak feletti gyalogoshíd kijavítása.

Emellett kicserélik a padlót és újrafestik a falakat a gyermekkönyvtárban és a városháza alagsorában, amelyek egy hatalmas júniusi viharban áztak be.

Néhány feladat már el is készült: például új burkolatot kapott a Közösségek Háza szintén viharban megsérült teteje, és a veszélyesen megcsúszott rézsűket és útpadkákat is amint lehetett, helyreállították. A többi munkára jelenleg is zajlik a kivitelező kiválasztása, a kezdés tavasszal várható.

/címlapkép: olvasói fotó/

Szólj hozzá!

Hirdetés