Hírek

Betört a víz a múzeum épületébe

Komló – A tegnap délutáni vihar valóságos folyóvá változtatta a belvárost, a víz betört a könyvtár épületébe is. A játszóházat átmenetileg be kell zárni.

Hatalmas vihar csapott le tegnap Komlóra, az erős szél és a jégeső fákat, autókat rongált meg, a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű víz pedig elöntötte a Kossuth Lajos utca egy szakaszát.

Az alábbi videón jól látszik, hogy mekkora volt az áradás:

Felhőszakadás és jégeső nem sokkal ezelőtt Komlón!

Drámai felvétel! Durva jégeső és felhőszakadás nem sokkal ezelőtt Komlón!Videó: Simsikné Bozsok Krisztina

Geplaatst door Met Hír op Zondag 16 juni 2019

A víz a múzeum épületét sem kímélte, és elöntötte az Egyenlítő addiktológiai szolgálat irodáját.

Befolyt a víz az összes helyiségbe.
Az ajtó alján látszik, hogy meddig állt a víz. /fotó: S. Bence/

Az egyesület munkatársai szerencsére gyorsan a helyszínre érkeztek és még a délután folyamán sikerült  elhárítaniuk a károkat, de több számítógép, és hosszabbítók is eláztak.

A sáros lé befolyt a könyvtár új, akadálymentesített bejáratánál is (mivel itt nincs küszöb), és eláztatta a játszóházat. A nemrég felújított és átadott teremben 2-3 centis víz állt, amikor vasárnap késő délután a könyvtár igazgatója,  Steinerbrunner Győzőné ellenőrzésképp benézett az intézménybe. Azonnal hívta a tűzoltókat és a kollégáit. A tűzoltók sajnos nem tudtak szivattyúzni, mert ahhoz túl alacsony volt a vízszínt, így a könyvtár dolgozói este tízig kézzel merték ki a vizet a teremből. Munkájuknak köszönhetően “csak” a padlóban keletkezett kár: a parkettát fel kellett szedni és ki kell majd cserélni, de a játékoknak, könyveknek, számítástechnikai eszközöknek nem esett bajuk. A játszóház viszont a történtek miatt átmenetileg bezár, így már holnap sem tudja fogadni a gyerekeket.

A városban egyébként több ház, épület hasonlóan járt, így például a Zrínyi utcában is, ahol a lépcsőházban állt a víz a felhőszakadást követően.

Fotó: H. Krisztina

A károk mértékét egyelőre nem tudni.

Katus Eszter – Schell Bence

Szólj hozzá!

Hirdetés