11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekKarácsonyi adománygyűjtő akciót indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Komlón is segíthetsz

Karácsonyi adománygyűjtő akciót indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Komlón is segíthetsz

Komló – November 18. és 20. között, péntektől vasárnapig élelmiszergyűjtő akciót tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Az adományokat a helyi Tesco áruházban is várják.

Nagy a tét, a közös segítségnyújtás nélkül rászoruló emberek és családok tízezrei maradhatnak élelem nélkül idén karácsonykor. Ezért arra kérünk mindenkit, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le – írták közleményükben.

Az országos akció keretében 160 településen 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat. Az adománygyűjtésben a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro üzletei vesznek részt. Az akcióban résztvevő áruházak teljes listája ide kattintva elérhető.

Komlón a Tescoban lesz lehetőség az adományozásra az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél. A felajánlásokat a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon lehet leadni, pénteken 15:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-19:00 óráig, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban és a leghidegebb januári hetekben.

Az adományokat főként idősekhez, nagycsaládosokhoz, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjaihoz, fogyatékkal élő emberekhez, hajléktalanokhoz és az ország legelmaradottabb településein élőkhöz juttatják majd el.

Aki segíteni szeretne annak azt ajánlják, hogy elsősorban tartós, hűtést nem igénylő élelmiszert vásároljon. Ilyenek a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, vagy az édességek is.

/címlapkép:www.elelmiszerbank.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más