13.7 C
Komló
2023. szeptember 24.
KezdőlapHírekJáték, érem és pörkölt az U11 kézisek évzáróján

Játék, érem és pörkölt az U11 kézisek évzáróján

Komló – Arról már korábban beszámoltunk, a komlói U11-es fiú kézilabdások a szezonban játszott összes meccsüket (18) megnyerték, még döntetlenre sem adtak lehetőséget az ellenfelüknek. Baráth Gyula és Kékesi Szabolcs ifjú kézilabdásai néhány napja a jól megérdemelt pihenésüket töltik, véget értek a mérkőzések és az edzések is.

Június 11-én kedden tartották évzárójukat, ahol már érezhetően felszabadult volt a hangulat, talán azért is, mert néhány nap múlva itt a vakáció. Amíg a pörkölt rotyogott a bográcsban és a gyerekek fáradhatatlanul játszottak, addig a két edzőt kérdeztem az idei szezonról.

Hogyan látják az idei szezont, a mérkőzéseket és a gyerekek teljesítményét?

Baráth Gyula: Szabolccsal régóta ismerjük egymást, könnyű volt együtt dolgozni. Kaptunk egy társaságot, akiknek a felét ismertük,  a másik felét nem. Technikai és egyéb teljesítmény különbségek voltak, és az volt az egyik feladatunk, hogy  felzárkóztassuk a gyerekeket, egy csapat legyen belőlük. Természetesen, mint minden csapatnál itt is vannak olyanok, akik jobban teljesítenek, ők a „húzóemberek” , de nekünk az az edzői filozófiánk, hogy minden gyereket szeretnénk meccsekre vinni, játszatni a pályán, hiszen ezért (is) jár edzésekre. Legyen a gyerekeknek sikerélménye, persze mellette kudarc is van, de ezekből lehet építkezni. Voltak nehéz pillanatok, hiszen 18 mérkőzés sok, és vannak, akik U12-ben is játszanak, nekik ez a szám még több, de sikerült mindig erőt meríteni. Maximálisan elégedettek vagyunk a gyerekek teljesítményével, hiszen 18 meccsen 315 gólt lőttünk, a 138 gólt kaptunk, úgy gondolom a számok magukért beszélnek.

Vidám játék az évzárón

Szükség volt a gyerekek motiválására? 

Kékesi Szabolcs: A gyerekeket nem kell túlságosan motiválni. Sokan közülük más sportágban is kipróbálják magukat és abban is sikeresek pl.: atlétika vagy foci. Bennük van a versenyszellem, a küzdeni akarás, szóval szeretik a sikert. Saját magukat motiválják, főleg most így az utolsó mérkőzéseken, amikor rádöbbentek arra, hogy a sok munka meghozza a gyümölcsét és egy szezont veretlenül is végig lehet játszani.

Hogyan tovább?

Kékesi Szabolcs: Szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a klub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra. A jövőt illetően mindenféleképpen fontos elmondani, hogy ez a korosztály nagyon értékes, velük nagyon komoly szinten kell foglalkozni, hiszen  kitartó munkával 6-8 éven belül reális esély van arra, hogy „nagy csapat” ajtaján kopogtassanak.

Évértékelés, éremosztás

A játékok mellett jutott idő a komoly dolgokra is, hiszen az edzők egy rövid évértékelőt tartottak a csapatnak. Szigeti Szabolcs a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a gyerekeket, gratulált a teljesítményükhöz, majd kihangsúlyozta, hogy ebben a „digitális világban” a szülők támogatása is nagyon fontos. 

Tavaly létrehoztak egy díjat, amelyet a legjobban fejlődött játékosnak ítélnek oda. Ez azt jelenti, hogy nem a csapat legjobb játékosa kapja, hanem az a személy, aki az elmúlt egy évben önmagához képest a legjobban fejlődött, kitartó volt. Idén ezt a díjat a csapat kapusa Posta Szabolcs kapta, aki sokszor hárította az ellenfelek lövését, többször „Ante-i magasságba” emelkedett. Folytatták a sort a két irányítóval, Keresztény Budával és Vudi Áronnal, akik mindig igyekeztek  „összerántani” a gárdát, az eredményes mérkőzések érdekében. Kiemelték Bede Brendont, a legtöbbet játszott játékost, aki az idei szezonban 36 (U11, U12) mérkőzésen van túl. A kézilabda egy csapatjáték, ezért mindenkit megillet a dicséret, minden játékos hozzátett ahhoz, hogy a 18 mérkőzésen keresztül veretlenek maradjanak.

Az ünnepség végén mind a két edző megköszönte a szülők hozzáállását, azt hogy, akik tehették mindig ott voltak a mérkőzéseken bárhova is utaztak az országban. Szurkoltak, támogatták a gyerekeket, és elmondták nagyon jó volt hallani egy idegen városban, hogy „Hajrá Komló!”

Van két ember, akik nélkül ezeket a sikereket nem tudták volna elérni a gyerekek, ők az edzők.  A csapat egy kis aprósággal megköszönte az egész éves munkájukat, és bíznak abban bármerre is sodorja őket az élet, mindig emlékezni fognak erre a kis csapatra.

Sok sport van, de miért pont a kézilabda? Mit adott neked ez sport? Erről kérdeztem a gyerekeket.

„Szeretem a csapatsportot. Szeretem a kézilabdát. Sokat kaptam ettől a sporttól. Barátokat, sikereket, sokat utaztunk.”

„Nagyon sok élményt kaptam az elmúlt évek alatt. Szeretem a csapatsportot, amikor együtt örülünk, amikor együtt küzdünk a pályán a jó eredményért. Izgalmas sport.”

„Szerettem volna valamit sportolni, a kézilabdára esett a választásom és szerintem jól döntöttem. Csapatban játszani jó dolog, érzed, hogy tartozol valahova, és együtt küzdünk meg a sikerért.”

A csapat tagjai: Antao David Jude, Bede Brendon, Debreceni Zsolt, Fehér Dominik, Fehér Krisztián, Gara Dániel, Halmai-Tucsek Nimród, Horváth Zsombor, Kais Hunor, Keresztény Buda, Kilvinger Levente, Kun Ádám, Kusz Dávid, Majoros Márk, Papp Olivér, Posta Szabolcs, Renner Zalán, Turkovics Krisztofer, Vudi Áron.

(fotók: Horvát Ila)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más