19.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekIndoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert darabját Pécsen

Indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert darabját Pécsen

Pécs – A Kodály Központ indoklás nélkül lemondta Alföldi Róbert kormánykritikus darabját. Ezzel a baranyai megyeszékhely lett a második város az országban, ahol meghiúsul egy Alföldi darab.

hivatalos indoklás mindössze ennyi:

“Tisztelt Közönségünk!

A május 27-i Zsolnay Színház Igenis miniszterelnök úr! előadása elmarad, a jegyeket április 18-tól, szerdától visszaváltjuk. A pénztárakban vásárolt jegyek árát a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában , valamint a Kodály Központban fizetjük vissza.

Az online vásárolt jegyeket a Jegymester Kft visszautalja a saját rendszerén keresztül a vásárlók részére, ezzel további tennivalójuk nincs.

Köszönjük megértésüket!”

Az Átrium Színház sem érti a történteket

Hogy pontosan mi az ok, egyelőre senki sem tudja. Az Átrium Színház a következőt írta ki:

“Nem kaptunk indoklást a Zsolnay Színháztól, mi is a facebookon szembesültünk ezzel a kiírással, illetve pénteken tapasztaltuk, hogy a jegyértékesítést leállították, minden értesítés nélkül. Az előadást leegyeztettük, készültünk rá. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Nagyon sajnáljuk. Üdvözlettel: az Átrium csapata”

 

Mivel semmilyen más támpontot nem adtak a Zsolnayban, feltételezhető, hogy Pécsett sem szívesen látott vendég a Nemzeti Színház egykori igazgatója, aki rendszeresen kritizálja a kormányt. Az eset nem előzmény nélküli: korábban már Zalaegerszegen is lemondták egy estjét technikai okokra hivatkozva. Akkor egy közeli településen, Zalaszentgróton mégis sikerült megtartaniuk az előadást, ami telt házas volt.

Új információk esetén cikkünket frissítjük.


Záporoznak a felháborodott kommentek az esemény Facebook oldalán. Mindenki tudni szeretné, mi áll a döntés hátterében. Egy hozzászóló leszögezte: „Amennyiben nem tudják hihető indokát adni annak, hogy nem politikai alapú cenzúra történt, mozgalmat indítok a Kodály Központ bojkottjára! Egy napjuk van a magyarázatra!”


A 24.hu-nak sikerült beszélnie a színésszel. Mint elmondta jelenleg ő sem tud semmi konkrétat az okokról, de szerinte a zalaegerszegi eset ismétlődik meg Pécsen.

„Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le„ – nyilatkozta a hírportálnak, majd megjegyezte, ha technikai okok miatt marad el egy előadás azt általában nem szokták titkolni.

A lap azon kérdésére, hogy megrázták e a történtek így válaszolt:

„Úgy tűnik, megszoktam már. De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek.”

/címlapkép: RTL Klub/

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más