25.7 C
Komló
2024. május 20.
spot_img
KezdőlapHírekIdén is zárva marad az orfűi aquapark

Idén is zárva marad az orfűi aquapark

Orfű – Az idei szezonban sem nyit ki a tavaly elkelt orfűi aquapark.

A teljes felújítás csaknem 200 millió forintba, míg a részleges megnyitás is csaknem százmillióba kerülne – írja közleményében a Pécsi Önkormányzat az orfűi aquapark újranyitását vizsgáló műszaki jelentésre hivatkozva.

Mivel a tavalyi évben megvásárolták a komplexumot, és az új tulajdonos a fürdő teljes rekonstrukcióját tervezi a pécsi, és az orfűi önkormányzat úgy döntött ideiglenesen nem éri meg felújítani az aquaparkot.

Pécs polgármestere még február közepén kezdeményezett egyeztetést Orfű polgármesterével és a tulajdonos társaság képviselőjével az orfűi aquapark megnyitásának lehetőségeiről. Felmérték az aquapark jelenlegi állapotát, és azt, hogy milyen karbantartásokra, felújításokra lenne szükség ahhoz, hogy a park újra fogadhassa a fürdőzőket.

A nem rég elkészült műszaki jelentés megállapította, hogy a korábbi évek elmaradt karbantartásai megviselték a parkot. A helyzeten tovább rontott, hogy 2020-ban és 2021-ben már meg sem nyitott a fürdő, így a legszükségesebb műszaki beavatkozások sem történtek meg.

A  pécsi városvezetés közleménye szerint a jelenlegi állapot alapján a fürdő gépészete egy jelentősebb felújítás után újra működőképes lehetne, de költeni kellene a szociális blokkok, valamint a park zöldterületeinek rendbetételére is. A medencék burkolata pedig oly mértékben károsodott, hogy több mint 2000 négyzetméternyi felületet lenne szükséges újraburkolni. Sok helyen pedig a lábmosókat, zuhanyzókat, lépcsőket teljesen újjá kellene építeni.

A tulajdonosok nemrég bejelentett fejlesztési elképzelései minden felújítást ideiglenessé, és ezzel feleslegessé tesznek az élményfürdőben. A pécsi önkormányzat a nehéz anyagi helyzetében nem engedhet meg magának felesleges felújításokat, emiatt az orfűi önkormányzattal egyetértésben az orfűi aquapark ideiglenes megnyitását nem tudja támogatni – írták.

 

/címlapkép: Átlátszó/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más