25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapHírekHamarosan újra világos lehet Komlón, megkezdődött a lámpák visszakapcsolása

Hamarosan újra világos lehet Komlón, megkezdődött a lámpák visszakapcsolása

Komló – Ma dönt a városvezetés a közvilágítás teljes visszakapcsolásáról, de már most elkezdték a munkát.

A március 6-i testületi ülés egyik legfontosabb témája a közvilágítás teljes visszakapcsolása lesz. A szavazás valószínüleg már csak formalitás, hiszen tudjuk, hogy a teljes testület támogatja a város lámpáinak visszakapcsolását.

A most megjelent dokumentum szerint öt ütemben történik majd a visszakapcsolás, és a lámpák korszerűsítése. Az első ütem már most elkezdődött, az utolsó kettőről pedig külön fognak dönteni április végén, miután a Magyar Államkincstár elfogadta a város pénzügyi beszámolóját.

Öt ütemet terveznek

Az első ütemben, amely az előterjesztés szerint már most elkezdődött 115 lámpatestet kapcsolnak vissza. A másodikban további 668 lámpatest van tervben április 15-i határidővel.

A harmadik ütemben már felújítás is szerepel, itt 325 lámpa érintett. Ennek költsége előreláthatólag bruttó 50 millió forint. A korszerűsítésnek köszönhetően a lámpák fényereje állítható lesz, mellyel megtakarítást érhetnek el.

A fentiekben felsorolt ütemezések megvalósításával a település fő közlekedési útvonalain, valamint a tömegközlekedéssel érintett állami és önkormányzati útvonalakon egységes megvilágítás valósulna meg. 

A negyedik és ötödik ütemben szintén szerepel a világítótestek korszerűsítése is. Előbbinél 146, utóbbinál 314 lámpa érintett. Az előzetes számítások alapján bruttó 30 és 40 millió forintos költségért.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más